Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Ayvalık'ta Öğrenci Lokantası açıldı! 30 TL’ye 3 çeşit yemek ve meyve

Ayvalık'ta Öğrenci Lokantası açıldı! 30 TL’ye 3 çeşit yemek ve meyve

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 600 öğrencinin yararlanacağı öğrenci lokantası hizmete açıldı. Lokantada 30 TL karşılığında üç çeşit yemek veriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayvalık'ta Öğrenci Lokantası açıldı! 30 TL’ye 3 çeşit yemek ve meyve
KAYNAK: İHA

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde öğrencilere yönelik hizmet verecek Ayvalık Belediyesi Öğrenci Lokantası kapılarını açtı. Açılışta, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve birçok belediye yetkilisi yer aldı. İlk gün büyük ilgi gören öğrenci lokantasından 400 öğrenci faydalandı. Boğaziçi Oteli’nin alt katında hizmet veren lokanta, hafta içi her gün 12.00-13.30 saatleri arasında öğrencilere yemek sunmaya başladı.

30 TL’ye 3 Çeşit Yemek ve Meyve

Öğrencilere 30 Türk Lirası karşılığında günlük 900-1000 kalorilik üç çeşit yemek ve yanında meyve verilecek. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bölgede bulunan Atatürk Anadolu Lisesi ve Sakarya Ortaokulu öğrencilerinin bu hizmetten yararlanacağını belirtti. Ayrıca, yakında yapımı tamamlanacak olan Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de bu hizmete dahil olacak.

Sosyal Belediyecilik Örneği

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, açılışta yaptığı konuşmada, CHP'li belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara dokunan projeler gerçekleştirdiğini vurguladı. Ayvalık'ta açılan öğrenci lokantasının, bu anlayışın güzel bir örneği olduğunu belirten Aytekin, “Türkiye’nin dört bir yanında CHP'li belediyeler kent lokantaları açıyor” dedi.

"Keşke Her İlde Böyle Bir Hizmet Olsa"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, açılışta yaptığı konuşmada, öğrenci lokantasının herkes için eşit ve dengeli bir beslenme olanağı sunduğunu ifade ederek, “Keşke Türkiye’nin 81 ilinde böyle bir şey olsa” şeklinde konuştu. Kaya, bu tarz projelerin özellikle dezavantajlı gruplar için önemli bir hizmet sunduğuna dikkat çekti.

Menüler Zengin ve Dengeli

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, öğrencilere lezzetli ve sağlıklı yemeklerin sunulacağını ifade etti. Menülerde salçalı köfte, orman kebabı, et döner, ve piliç şinitzel gibi yemekler yer alacak. Yanında ise çorba çeşitleri, bulgur ve pirinç pilavı, her gün mutlaka meyve ile birlikte öğrencilere sunulacak. Başkan Ergin, projenin ikinci lokantasının Adliye bölgesinde açılacağını ve oradaki öğrencilerin de kısa sürede bu hizmetten faydalanabileceğini belirtti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye’nin İlk Mağara Festivali Başladı

Türkiye’nin İlk Mağara Festivali Başladı