Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ayhan Bora Kaplan ve 61 Sanığın Davasında Ara Karar Açıklandı

Ayhan Bora Kaplan ve 61 Sanığın Davasında Ara Karar Açıklandı

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 61 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayhan Bora Kaplan ve 61 Sanığın Davasında Ara Karar Açıklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ile birlikte 18’i tutuklu, 61 sanık yargılanıyor. Duruşmada, tutuklu sanıklar Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Sercan Keleş, Kanber Keskin ve diğer sanıklar yer aldı.

Mahkeme başkanı, öncelikle sanık avukatlarını dinleyeceğini ve ardından ara karar vereceğini belirtti. Savunmaların ardından Cumhuriyet savcısı, bazı taleplerin reddedilmesini ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Savcı Mütalaası ve Mahkeme Kararı

Savcı, Barış Kurt, Kanber Keskin ve Bora Kaplan’ın tanık dinlenme talebinin reddine, 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki polisler dosyasının birleştirilme talebinin reddine karar verilmesini istedi. Ayrıca, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli delil bulunmasından dolayı tutukluluk halinin devamını talep etti. Tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamını önerdi.

Mahkeme, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi ve yakalama emrinin infazını bekledi. Ayrıca, Serdar Sertçelik’in yurtdışından iadesinin beklenilmesine ve 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosyanın birleştirilme talebinin reddine karar verdi. Bir sonraki duruşma 11 Ekim’de görülecek.

İddianame İçeriği

İddianamede, Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri hakkında suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, kasten öldürme, nitelikli kasten öldürme, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma, eziyet, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suç üstlenme ve suçluyu kayırma suçlarından biri ağırlaştırılmış 2’şer kez müebbet ve 169 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emlakta EİDS dönemi başladı! ‘E-Devlet izni gerekecek’

Emlakta EİDS dönemi başladı! ‘E-Devlet izni gerekecek’