Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Ayhan Bora Kaplan ve 61 Sanığın Yargılandığı Davada Yeni Gelişmeler

Ayhan Bora Kaplan ve 61 Sanığın Yargılandığı Davada Yeni Gelişmeler

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 60’tan fazla sanığın yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ayhan Bora Kaplan ve 61 Sanığın Yargılandığı Davada Yeni Gelişmeler
KAYNAK: İHA

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ile birlikte 18'i tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Duruşmada Sincan Ceza İnfaz Kurumları'ndaki salonda, tutuklu sanıklar ve avukatlar hazır bulundu. Mahkeme başkanı, duruşma başında önemli bir bilgilendirme yaptı.

Tehdit İddiası ve Yeni Tutanağın Dosyaya Eklenmesi

Mahkeme başkanı, Ayhan Bora Kaplan'ın, sanıklardan Fethi Koyuncu'yu pazartesi günü nezarethanede "Anneni öldürürüm" diyerek tehdit ettiği yönündeki jandarma raporunun dosyaya eklendiğini belirtti. Bu durum, davanın gidişatını etkileyen bir gelişme olarak değerlendirildi. Ayrıca, önceki duruşmada alınan ifadeler ve tutanaklarla ilgili olarak 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazıldığı ifade edildi.

Sanıkların Savunmaları ve İddialar

Tutuklu sanıklardan eski AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Barış Kurt, önceki savunmalarını tekrar etti. Kurt, müşteki Erkan Doğan'ı kaçırıp dişlerini söktürdüğü iddialarını reddetti ve Doğan'ın yalan söylediğini öne sürdü. Kurt, bu iddialarla ilgili olarak polislere yönelik sert eleştirilerde bulunarak, geçmişteki tutanaklarda imzası olan polislerin ifadelerinin çelişkili olduğunu ifade etti. “Polislerin insafı yok. Çok beddua ettim. Benim hayatımı bitirdiler,” diyen Kurt, ifadesinde önemli noktalara değindi.

Diğer Sanıkların Talepleri ve Savunmaları

Sanık Mahmut Gökhan Çanga, kendisine atfedilen suçları işlemediğini ve bilirkişi raporunun yanlış olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu. Çanga, "Gökhan Karaca adlı kişi üzerime çökerek eziyet etti ve ifade aldılar. Evin her yerinde Semih'in parmak izi var. Esaret altında olan birinin parmak izinin mutfakta ne işi var?" şeklinde savunmasını yaptı.

Sanık Hasancan Saraçoğlu da mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti. Sanık savunmalarının ardından duruşma yarın devam etmek üzere ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşar Güler İstifa Etti mi? Yaşar Güler İstifa Edecek mi?

Yaşar Güler İstifa Etti mi? Yaşar Güler İstifa Edecek mi?