Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ayhan Bora Kaplan Dosyasından Tutuklu Barış Kurt'un Bodrum Belediyesi İle Olan İlişkisi Netleşti

Ayhan Bora Kaplan Dosyasından Tutuklu Barış Kurt'un Bodrum Belediyesi İle Olan İlişkisi Netleşti

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Barış Kurt’un Bodrum Belediyesi ile doğrudan temin yoluyla iş aldığı belgeleri ortaya çıktı. Kurt'un şirketine kayyım atandı ve yasal işlem başlatıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayhan Bora Kaplan Dosyasından Tutuklu Barış Kurt'un Bodrum Belediyesi İle Olan İlişkisi Netleşti
KAYNAK: Haber Merkezi

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Barış Kurt'un Bodrum Belediyesi ile olan ilişkileri yeni belgelerle ortaya çıktı. Barış Kurt’un, Bodrum Belediyesi’nden ihalesiz ve doğrudan temin yoluyla iş aldığına dair belgeler sızdırıldı.

Selçuk Arslan'ın Duvar'da yayımlanan haberine göre, Barış Kurt, 2022 ve 2023 yılları arasında Bodrum Belediyesi’nden doğrudan temin yöntemiyle dört farklı planlama işi almış. Kurt’un kendi firması ASL Müşavirlik Mühendislik Mimarlık Ltd. Şti. ile belediye arasında imzalanan sözleşmelere göre, bu işler arasında Müskebi, Yahşi, Gürece ve Yaka mahallelerinde yapılan koruma amaçlı imar planları bulunuyor.

İmar Planı Detayları

Sözleşmelere göre, yapılan işler, Muğla İli Bodrum ilçesinde çeşitli mahallerde Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu ve Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu'nu kapsıyor. Ancak, bu mahallelerde asıl plan yapma yetkisi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ait. Belediyenin yapacağı imar planlarının, bakanlık onayı olmadan yasal geçerliliği bulunmuyor.

Kurt'un şirketine kayyım atandı 

Kurt’un şirketi ayrıca Yalıkavak, Gündoğan ve Bitez mahallelerindeki planlama işlerini de doğrudan temin yöntemiyle almış. Şirketin imar planları dosyasına imza atan firma ise Konya merkezli Marka Şehircilik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir. Bu firma, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen Kanal İstanbul’un imar planlarını da yapmıştır.

Barış Kurt, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanıyor ve şirketine kayyım atanmış durumda.

Soruşturma ve Suçlamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında bir dizi suçlamada bulunuluyor. Suçlar arasında “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”, “kasten adam öldürme”, “nitelikli kasten adam öldürme”, “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “nitelikli yağma”, “eziyet”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “suç üstlenme” ve “suçluyu kayırma” yer alıyor. İddianamede, sanıklara müebbet hapis cezası ve uzun süreli hapis cezaları talep ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'daki öğrenci yurtlarının kapasitesi 14 bin 611'e çıkarıldı

Muğla'daki öğrenci yurtlarının kapasitesi 14 bin 611'e çıkarıldı