Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Antalya'da otoparklar sular altında kaldı

Antalya'da otoparklar sular altında kaldı

Antalya'da yaşanan kuvvetli yağışlar sonucunda otoparklar sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketinin ardından kurtarma çalışmaları sürüyor. Yetkililer ve vatandaşlar, suyun tahliyesi için hummalı bir çaba içerisinde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da otoparklar sular altında kaldı
KAYNAK: İHA

Antalya'da yaşanan kuvvetli yağmur, 5 ilçede su baskınlarına neden oldu. Yaşanan sel felaketinin ardından hasarın boyutları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kepez ilçesinde saatler içerisinde 372 kilogram suyun düştüğü belirtiliyor. Sitenin otopark giriş kapılarına kadar su dolmasıyla birlikte vatandaşlar şaşkına döndü. Denize dönen mahallelerde suların çekilmesi sonucu otoparka inenler, araçlarını çamur içinde buldu. Otoparklardan birinde mahsur kalan 8 otomobilin bulunduğu belirtilirken, su çekme işlemleri devam ediyor.

Meteorolojik Uyarılar ve Etkileri

Meteoroloji yetkilileri tarafından hafta başında Antalya için turuncu kodla uyarı yapılmıştı. 2 gün boyunca etkili olan sağanak yağışlar, araçlar, evler ve iş yerlerini su altında bıraktı. Bugün ise parçalı bulutlu bir hava hakim. En yoğun yağışın 372 kilogramla Kepez ilçesinde olduğu belirtilirken, Güneş, Gazi, Sütçüler, Habipler, Düdenbaşı, Göksu, Hüsnü Karakaş Mahalleleri'nde ev ve iş yerleri zarar gördü.

Otoparklarda Hummalı Çalışma

Göksu Mahallesi'nde bulunan 2 ayrı siteye ait otoparklar sular altında kaldı. Suların çekilmesiyle birlikte kurtarma çalışmaları başladı. Jeneratörler ve su motorlarıyla suların tahliyesi gerçekleştiriliyor. Suda mahsur kalan araçlar temizlenirken, diğer otoparkta bulunan araç sürücülerinin ilk aşamada araçlarını kurtardıkları belirtildi.

Vatandaşların Yaşadıkları

Kuvvetli yağış nedeniyle su baskını yaşayan mahalledeki anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Otopark içerisine giren bir dalgıç, motosikleti kurtararak sahibine teslim etti. Yaşananlara şahit olan araç sahipleri, haber alamadıklarını ve araçlarını kurtaramadıklarını ifade etti. Kurtarma çalışmaları sırasında 80 ekip ve 470 personel sahada çalışıyor.

Yetkililerin Açıklamaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri de vatandaşların yanında yer alarak destek veriyor. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve Abone İşleri Dairesi Başkanı Emrah Kıldıran, çalışmaları yerinde inceledi. 470 personelle aralıksız çalışmanın sürdüğü belirtilirken, su tahliyesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimlerinin motorlarının kullanıldığı vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balık fiyatları yüzde 200 arttı! İşte nedeni

Balık fiyatları yüzde 200 arttı! İşte nedeni