Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Tedavi İçin Antalya'ya Geldi: Boyu 10 cm Uzadı

Tedavi İçin Antalya'ya Geldi: Boyu 10 cm Uzadı

Doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası Karıma Tagaeva, Kırgızistan'da yıllar süren tedavi arayışının ardından çareyi Antalya'da buldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tedavi İçin Antalya'ya Geldi: Boyu 10 cm Uzadı
KAYNAK: İHA

Doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası Karıma Tagaeva, Kırgızistan'da yıllar süren tedavi arayışının ardından çareyi Türkiye'de buldu. Antalya'da gerçekleştirilen başarılı operasyonla omurga eğriliği tedavi edilen Tagaeva'nın boyu ameliyat sonrası 10 cm uzadı. Tagaeva, ameliyat sürecini gözyaşları içinde anlatarak doktoruna minnettarlığını dile getirdi.

Karıma Tagaeva'nın Zorlu Süreci

Bişkek'te tıp fakültesi öğrencisi olan 20 yaşındaki Karıma Tagaeva, doğuştan gelen konjenital kifoskolyoz hastalığı nedeniyle yaşadığı ülkesinde etkili bir tedavi bulamadı. Omurga eğriliği ve kamburluğun ciddi bir şekilde ilerlediği bu hastalık, Tagaeva'nın hayat kalitesini büyük ölçüde düşürmüştü. Antalya'da Memorial Hastanesi'ne başvuran Tagaeva, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Bozduman tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından büyük bir iyileşme yaşadı.

Başarılı Ameliyat Geçirdi

Doç. Dr. Ömer Bozduman, Tagaeva'nın uluslararası sağlık turizmi birimi aracılığıyla kendisine ulaştığını belirtti. Ameliyat öncesi ve sonrası detayları paylaşan Bozduman, "Karıma'nın omurga eğriliği ileri derecede artmıştı. Yapışıklıklar ve kamburluk nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşamıştı. Ameliyatın ardından enstrümantasyon sistemini yerleştirdik ve boyunda önemli bir uzama sağladık," dedi. Ameliyat sonrası hastanın yürümeye başladığını ve aynada kendini gördüğünde büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Bozduman, "Kendisi mutlu olduğunda biz de çok mutlu olduk," diye ekledi.

Gözlemler ve Gelecek Önerileri

Doç. Dr. Bozduman, hastanın mevcut durumunun ilerlememesi halinde kemik erimesi ve daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Ayrıca, ailelere çocuklarını dikkatli gözlemlemeleri ve erken tanı için ortopedi uzmanına başvurmaları gerektiğini belirtti. Bozduman, erken tanının birçok çocuğun ameliyatsız iyileşmesine yardımcı olabileceğini söyledi.

Karıma Tagaeva’nın Mutlu Sonu

Tagaeva, yaşadığı süreci ve ameliyat sonrası yaşadığı değişiklikleri şu şekilde anlattı: “Uzun yürüyüşlerde nefes darlığı yaşıyor ve görüntümden rahatsız oluyordum. Türkiye'de tedavi ararken Antalya'ya geldim. Ameliyat sonrası ağrılarım azaldı ve kendimi çok daha iyi hissediyorum. Boyumun uzaması benim için büyük bir sürpriz oldu ve arkadaşlarım için de sürpriz olacak." Üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye’de doktorluk yapmak istediğini belirten Tagaeva, ameliyatı gerçekleştiren doktoruna minnettarlığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris'te gezi teknesinde yaralanan vatandaş tıbbi tahliye edildi

Marmaris'te gezi teknesinde yaralanan vatandaş tıbbi tahliye edildi