Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Sabancı Gençlik Seferberliği'ne Antalya'dan Yoğun İlgi!

Sabancı Gençlik Seferberliği'ne Antalya'dan Yoğun İlgi!

Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Sabancı Topluluğu, 'Sabancı Gençlik Seferberliği' adlı yeni sosyal girişim modeli ile gençleri umutla dolduruyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sabancı Gençlik Seferberliği'ne Antalya'dan Yoğun İlgi!
KAYNAK: Bülten

Sabancı Topluluğu, Türkiye'yi Ulu Önder Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir" ilkesiyle harekete geçirerek yeni bir sosyal girişim modeli olan Sabancı Gençlik Seferberliği'ni başlattı. Geçtiğimiz mayıs ayında duyurulan projeye Türkiye genelinden 18-34 yaş aralığındaki herkesin ilgisi büyük oldu, yaklaşık 1,5 ay içinde 5 binden fazla başvuru yapıldı. Özellikle Antalya merkezli başvuruların sayısı 102 oldu.

Türkiye'nin 79 İlinden Geniş Katılım

Üniversite öğrencileri, sivil toplum çalışanları, girişimciler, akademisyenler ve farklı meslek gruplarından katılımcılar, projeye büyük ilgi gösterdi. Dijital teknolojiler başta olmak üzere enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve mobilite çözümleri gibi alanlarda 2 bine yakın başvuru yapıldı.

Sabancı Gençlik Seferberliği'ne Antalya'dan Yoğun İlgi!

Gençlerimizin yüreği burada atıyor

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, projenin başlangıcındaki büyük ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, gençlerin umutlarını yitirmediğini gösteren bir mesaj olduğunu vurguladı. Alper, 'Bu aslında tüm Türkiye’ye, iş dünyasına, inovasyon ekosistemine çok önemli bir mesaj. O mesaj da şu: Gençlerimiz aslında umutlarını yitirmiş değil. Gençlerimizin yüreği burada atıyor. Hayallerinde, tutkularında Türkiye her zaman en üst sırada. Bu proje kapsamında hayata geçireceğimiz çalışmalarla, hayallerine giden yolda onların yanında olacağız. Ve bunu yaparken, ülkemize de yeni teknolojiler kazandıracak; Türkiye’de yeni bir sosyal girişim modelinin temellerini atacağız. Bu yoğun başvuru, proje için canla başla çalışan Sabancı Gönüllüleri için de ayrıca bir motivasyon sağlıyor. Bu vesileyle, projeye emek veren tüm Topluluk çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Alper, 16 Temmuz'da açıklanan üniversite sınav sonuçlarına da değinerek, birçok gencin yurt dışına gitmeyi tercih ettiğini hatırlattı. Alper, ' 16 Temmuz’da açıklanan üniversite sınav sonuçları neticesinde, birçok gencimizin yine yurt dışına gittiğini göreceğiz. Bu topraklardan kazandığını bu toprakların insanıyla paylaşmayı ilke edinen, Türk gençliğine her koşulda inanan bir Topluluk olarak, biz onlara ‘Neden gidiyorsunuz?’ diye sormak yerine, onlara kalmaları için ilave bir motivasyon sağlamayı tercih ediyoruz. Konuşmakla yetinmiyor; aklımızdakini, kalbimizdekini aksiyona dönüştürüyoruz. Sabancılı sorumluluğuyla hareket ederek, ‘beyin göçünü beyin gücüne çevirecek’ bir seferberlik ateşi yakıyoruz' dedi.

Sabancı Gençlik Seferberliği Nedir?

Sabancı Topluluğu, 'Gençlik Seferberliği' projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanına yayılacak Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri Ağı'nı kuruyor. Önümüzdeki 3 yıl içinde 34 ilde ve 35 üniversitede faaliyet gösterecek olan merkezler, 18-34 yaş arasındaki gençlere kapılarını açacak.

Bu merkezler, gençlerin fikirlerini geliştirebilecekleri, değer yaratabilecekleri bir ekosistem sunarken, sürdürülebilirlik ve sosyal etki odaklı girişimcilere destek olacak. Projenin hedefi, en az 30 bin genci destekleyerek, yeni nesil liderlik yetkinliklerini güçlendirmek ve beyin göçünü beyin gücüne dönüştürmek.

Üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, genç profesyoneller ve girişimciler projeye başvurabilirken, tüm şehirlerden katılım kabul ediliyor. Başvurular ve detaylı bilgi için www.sabancigenclikseferberligi.com adresi ziyaret edilebilir. Eğitim programlarına katılım ücretsizdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 Mayıs Taksim Yürüyüşü Davası'nda Tutuklular Tahliye!

1 Mayıs Taksim Yürüyüşü Davası'nda Tutuklular Tahliye!