Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Hukukçu Çetin Yetkin Hayatını Kaybetti Çetin Yetkin Kimdir?

Hukukçu Çetin Yetkin Hayatını Kaybetti Çetin Yetkin Kimdir?

Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir Medstar Antalya Hastanesi'nde tedavi gören Prof. Dr. Çetin Yetkin, 84 yaşında hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hukukçu Çetin Yetkin Hayatını Kaybetti Çetin Yetkin Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle Medstar Antalya Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören hukukçu, gazeteci-yazar ve akademisyen Prof. Dr. Çetin Yetkin, 84 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Yetkin'in vefatı, ailesi ve akademik çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

Hukukçu Çetin Yetkin Hayatını Kaybetti Çetin Yetkin Kimdir?

Prof. Yetkin'in oğlu Barış Yetkin ve torunu Deniz Yetkin, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, cenaze töreninin yarın öğle namazının ardından Antalya Konyaaltı Çağlarca Mahallesi'nde düzenleneceğini ve defin işlemlerinin gerçekleştirileceğini bildirdiler.

Çetin Yetkin Kimdir?

1939 yılında İstanbul'da doğan Prof. Dr. Çetin Yetkin, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Doktorasını Hukuk Felsefesi alanında tamamlayan Yetkin, Ankara ve İstanbul’da savcı yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1 Mayıs 1977 olaylarının soruşturma savcısı olarak görev yapmıştır.

1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde siyaset bilimi doçenti olan Yetkin, 1986-91 yılları arasında Güneş, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde gazeteci-yazar ve danışman olarak çalışmıştır. 1991 yılında yerleştiği Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmış, 1992 yılında Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında profesörlüğe yükselmiştir. 1997 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır.

Prof. Dr. Çetin Yetkin, Türk Halk Hareketleri ve Devrimler adlı dersleriyle ve hukuk alanındaki katkılarıyla tanınan önemli bir akademisyen ve yazardı.

Kanlı 1 Mayıs'ın Soruşturma Savcısıydı

Prof. Dr. Çetin Yetkin 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylarının savcısı olarak görev yaptı. Kanlı 1 Mayıs olarakta bilinen o olay hakkında açıklama yapan ünlü hukukçu Yetkin, 'Ben mahkeme aşamasına kadar tüm dosyayı incelemekle görevliydim. Tek tek inceleyince bir sürü eksiklikler ortaya çıkıyordu. Ekspertiz raporu alınmamıştı. Kaç kişinin yaralandığı, yaralananların nasıl ve ne şekilde yaralandıkları, sonraki durumları tespit edilmemişti. Sadece ölüler vardı elimizde. Tabancayla vurulmuş adam. Ne otopsi yapıldı, ne de bir tespit. Sanıklar üzerinde yakalanmış tabancalar var. Bu adam hangi tabancayla vurulmuş bakılmadı. Mermiler elde edildi, tabancalar ve boş kovanlar bulundu. Ama, balistik raporu yapılmadı. O kovanlar bu silahtan çıktı mı çıkmadı mı ona da bakılmadı' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Sahte Para Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

Antalya'da Sahte Para Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı