Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Emekli İsyan Etti! Ekonomik Sorunların Sebebi EYT'li Değil Şirketlerin Silinen Vergileri

Emekli İsyan Etti! Ekonomik Sorunların Sebebi EYT'li Değil Şirketlerin Silinen Vergileri

Türkiye’de ekonomik sorunun sebebi EYT’liler gösterilirken TÜED Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, sorunların sebebinin büyük şirketlerin silinen vergi borçları olduğunu ifade etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Emekli İsyan Etti! Ekonomik Sorunların Sebebi EYT'li Değil Şirketlerin Silinen Vergileri
MUHABİR: Arda Kır

Türkiye’de ekonomik piramidin en altında olan emekli yaşam savaşı verirken, kamuoyunda ekonomik sorunların artmasının sebebinin EYT kapsamında emekli edilen yurttaşlar olduğunun ileri sürülmesi sonrası emeklilerden haklı tepki geldi. Yıllarca prim ödeyen, vergi ödeyen yurttaşlar kazandıkları emeklilik haklarında dahi ekonomik sorunlar sebebiyle çalışmaya devam ediyor. Emeklileri ülkenin sırtına yük gibi göstermeye çalışan kesime karşı konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, “90 milyon nüfusun olduğu, 900 Milyar Dolar Gayrisafi yurtiçi hasılası olan devlet, emeklilere para vermiyorsa battı demektir. Yap işlet devret ile verdikleri ihaleleri, geçiş garantili köprülerin ücretlerini EYT’lilere verseler bu emeklilere fazla fazla yeter hatta geçer bile. Zafer Havalimanı’nda yanlış hesaplar ile verilen paralar söylenmiyor da emeklilere verilen 12 bin 500 TL mi gündem oluyor?” dedi.


“DÜNYANIN EN FAKİR EMEKLİSİ TÜRKİYE’DE”

Başkan İbrahim Tezcan, “Dertleri emeklilere, asgari ücretlilere para vermemek. Devlette çalışıp asgari ücret alan kimse yok. Devlette çalışan işçilerin aldığı maaş 30 bin TL’den aşağı değil. Özel sektörde çalışanların maaşları ise 17 bin TL. 17 bin TL ile geçinemeyen asgari ücretli, 12 bin 500 TL ile geçinemeyen emekli gidip başka ülkelerden mi para isteyecek? Dünyanın en fakir emeklisi Türkiye’de. Dertleri tasarruf tedbirleri değil Ocak Ayı’nda yapılacak zammı baskılamak. 12 bin 500 TL ile ayda 4 kez pazara çık evin ihtiyaçlarını karşılayamaz. Timsah yavrusunu yiyeceği zaman gözyaşı döküyor. Bu söylentiler de gözyaşıdır çünkü emeklileri Ocak Ayı’nda yiyecekler” ifadelerini kullandı.

Emekliler İsyan Etti! Ekonomik Sorunların Sebebi EYT'liler Değil Şirketlerin Silinen Vergileri
“EKONOMİ PROGRAMLARI PATRONA YARIYOR”

Başkan Tezcan, “Maliye Bakanı enflasyonun düşmeyeceğini söylüyor. Bizde biliyoruz enflasyonun düşmeyeceğini. Üretim olursa domatesin kilosu 40 TL’den 15 TL’ye düşerse enflasyon düşmüş olur. Yapılan orta vadeli programlar hiçbir zaman emekliye ve emekçiye değil zengin için yapılmaktadır. Vergi aflarını toplasınlar emeklilerin maaşı 30 bin TL olur. Bu tartışmaların suni olduğunu düşünüyorum. Ekonominin unutulması için her gün bir problem çıkartıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Emekliler İsyan Etti! Ekonomik Sorunların Sebebi EYT'liler Değil Şirketlerin Silinen Vergileri
“TEK GÜCÜMÜZ OY VERMEK”

Başkan Tezcan, “Emeklilere yüzde 14-15 gibi bir zam planladıklarını düşünüyorum. Emekliye artış yapmak istiyorlarsa 4447 sayılı yasanın değiştirilmesi ile katsayı ve gösterge artışı yapılarak zam gerçekleşmeli. Ekim-Kasım-Aralık ayında enflasyon düşük gösterilebilir. Bunun nedeni Haziran ayında emekliye verilen yüzde 24 zammı daha da arttırmamak. Gerçek enflasyon bu değil, rakamlara müdahale ediliyor. Geçen sene bu zaman ile alım gücü yarı yarıya düştü. 7 bin TL’nin üstüne kredi kartı ile ödeme zorunlu hale getirildi. Hangi emekli 7 bin TL’ye bir şey alabilir? Maliye Bakanı Pazar fiyatlarının pahalı olduğunu ve vatandaşın geçim sıkıntısında olduğunu kabul etti. Bakan bey birde akşam saatlerinde pazara çıksın. Çöplerin içerisinden meyve ve sebze toplayan insanlara bir baksın. Emeklinin bir tane hakkı var. O da oy verme hakkı. Seçimden seçime biz oy kullanıyoruz. Tek gücümüz bu” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da büyük uy*şturucu operasyonu: 37 kişi tutuklandı

Adana'da büyük uy*şturucu operasyonu: 37 kişi tutuklandı