Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya LİMAK'ın kredi sürecini Çavuşoğlu açıkladı! Otoyol projesi başka bahara

LİMAK'ın kredi sürecini Çavuşoğlu açıkladı! Otoyol projesi başka bahara

Antalyalı Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da düzenlenen istişare toplantısında Alanya-Antalya Otobanı projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LİMAK'ın kredi sürecini Çavuşoğlu açıkladı! Otoyol projesi başka bahara
KAYNAK: İHA

Dışişleri eski Bakanı, AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) düzenlenen toplantıda Alanya-Antalya Otobanı projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Çavuşoğlu, 2025 yılı Mart ayında çalışmaların başlayacağını kaydettiği proje ihalesini alan Limak İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, uygun faizli dış kredi bulamadıklarından yakınarak, 'Ucuz kredi bulur bulmaz inşaata başlayacağız' demişti. 

“KREDİ SÜRECİ TAMAMLANDI” DEDİ  

Toplantıya, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, ALTSO Başkanı Eray Erdem ve çok sayıda kamu yetkilisi katıldı. Toplantının ana gündemi Alanya’nın altyapı sorunlarıydı. AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya-Antalya Otobanı projesiyle ilgili bilgi verdi: “Şirket çalışmalarını hızlandırdı ve kredi süreci tamamlandı. En geç Mart ayında tam kapasiteyle otoban çalışmalarına başlayacağız.” Çavuşoğlu, bu projenin Alanya için büyük bir dönüm noktası olacağını ve bölgenin trafik sorunlarına kalıcı bir çözüm getireceğini vurguladı.

D-400 Karayolu Trafik Sorununa Çözüm Arayışı

Çavuşoğlu, Alanya’nın D-400 karayolu üzerindeki trafik sıkıntılarının da çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Demirtaş Mahallesi Kavşağı başta olmak üzere, birçok kavşağın yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Alanya Çevreyolu çalışmalarının da hızlandırıldığını söyledi.

TOKİ Sosyal Konut Projeleri Devam Ediyor

Toplantıda konuşulan diğer önemli konulardan biri de TOKİ projeleri oldu. Çavuşoğlu, Alanya’da lojman sorunu olduğunu ve TOKİ tarafından yeni sosyal konutların yapılacağını belirtti. “Alanya’mıza sosyal konut projeleri kazandırmaya devam edeceğiz” diyerek bu konuda yapılan yatırımların devam edeceğini söyledi.

"Eğitim ve Sağlık Sektöründe Yatırımlar Sürüyor"

Eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Çavuşoğlu, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapasitesinin artırıldığını ve onkoloji merkezi yapımının devam ettiğini açıkladı. Sağlık alanında yapılan diğer önemli yatırımlar arasında ağız ve diş sağlığı merkezi ile adli tıp hizmetleri bulunuyor. Çavuşoğlu, artık adli tıp raporları için Antalya'ya gitmeye gerek kalmayacağını belirterek, "Alanya’da yerinde hizmet vermek için çalışıyoruz" dedi.

"Turizm İçin Çalışmalar Hızlanacak"

Çavuşoğlu, Alanya’nın turizm kalitesini artırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için daha fazla çalışılması gerektiğini de vurguladı. Denizin temiz tutulması ve Alanya turizminin en önemli gelir kaynağı olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, bu konudaki eksikliklerin de Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait birim tarafından hızla giderileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜRSAB 'dan Bakan Ersoy'a: Gerçekleri sağa sola çatarak kapatamazsın

TÜRSAB 'dan Bakan Ersoy'a: Gerçekleri sağa sola çatarak kapatamazsın