Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Başkan Alkan'dan açıklama: Korsan taşımacılık reklamları durduruldu

Başkan Alkan'dan açıklama: Korsan taşımacılık reklamları durduruldu

Antalya'da son dönemde reklam sayısında artış olan Martı Tag uygulamasına gelen reklam durdurma cezasının ardından Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, ¨Korsan platformlar tamamen ortadan kalkana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Alkan'dan açıklama: Korsan taşımacılık reklamları durduruldu
KAYNAK: Antalya Şoförler Odası/ Bülten

Korsan taşımacılığa karşı mücadele ettiğini söyleyen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, çabalarının sonuçlarını almaya başladığını duyurdu. Reklam Kurulu, 'Paylaşımlı taşımacılık' adı verilen ve korsan olarak nitelendirilen bir platforma yönelik reklamları durdurma cezası verdi.  Kararı değerlendiren Başkan Mehmet Ali Alkan, 'Gelişme çok sevindirici ve memnuniyet verici. Ancak bu bir sonuç değil başlangıç. Taşımacı esnafımızın ekmeğine engel olan, Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, devletimizin vergi geliri kaybına yol açan bu korsan platformlar tamamen ortadan kalkana kadar mücadelemiz devam edecek' diye konuştu.

Başkan Alkan’ın mücadelesi sonuç verdi: Korsan taşımacılık reklamları durduruldu

Başkan Alkan, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, oda yönetimi ve temsilcileriyle birlikte Ankara’da birçok kurumla görüşmeler yaptı. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne, Ticaret Bakanlığı’ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na kadar çeşitli makamlara esnafın yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini sundu.

Reklam Kurulu Kararı 

2 Temmuz’da alınan Reklam Kurulu kararı ile korsan taşımacılık platformlarının reklamlarının durdurulmasına karar verildi. Kararda, reklamların yanıltıcı ve aldatıcı olduğu belirtildi. Bu kararın ardından Alkan, sektördeki zararların önüne geçilmesi açısından bu gelişmeyi umut verici bulduğunu ifade etti.

Mücadele Devam Edecek

Alkan, sektördeki korsan taşımacılık uygulamalarının tamamen ortadan kalkması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Hukuk mücadelesi kapsamında açılan davalara da dikkat çeken Alkan, İstanbul Taksiciler Odası ile birlikte yasal yollardan da mücadele edeceklerini açıkladı.

Başkan Alkan’ın mücadelesi sonuç verdi: Korsan taşımacılık reklamları durduruldu

Teşekkürlerimi sunuyorum

Bu süreçte destek verenlere teşekkür eden Alkan, 'Birlik Başkanımız Sayın Adlıhan Dere, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu  Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın’ın öncülüğünde, esnafımızla birlikte yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Reklam Kurulu’nun aldığı bu karar sektörümüzün uğrayacağı zararların önüne geçilmesi açısından umut ve memnuniyet verici. Ancak bu bir sonuç değil aksine bir başlangıç. Sektörümüzü korumak ve esnafımızın ekmeğine taş koyan bu tür korsan uygulamaların tamamen ortadan kaldırılmasına kadar mücadelemiz devam edecek. Ben bu süreçte haklı mücadelemize destek veren Birlik Başkanımız Sayın Adlıhan Dere’ye, Federasyon Başkanımız Sayın Fevzi Apaydın’a, Bizlere Ankara’da adeta rehberlik ederek bütün kapılara ulaşmamızda emek harcayan Ak Parti Antalya Milletvekillerimize, Bizlerin şikayetlerini sabırla dinleyen ve çözümü için emek harcayan bürokratlarımıza ve Bakanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yine söylüyorum Devletimizin vergi kaybına yol açan, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yasa dışı korsan yük ve yolcu taşımacılığı platformlarıyla haklı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Milleyha Sulak Alanı'na kaçak hafriyat dökülemeyecek

Hatay Milleyha Sulak Alanı'na kaçak hafriyat dökülemeyecek