Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya ASELSAN 2024'ün İlk Yarısında Rekor Büyüme Kaydetti

ASELSAN 2024'ün İlk Yarısında Rekor Büyüme Kaydetti

ASELSAN, 2024 yılının ilk altı ayında cirosunu geçen yıla göre %8 artırarak 35,7 milyar TL'ye ulaştı. Genel Müdür Ahmet Akyol, "Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ASELSAN 2024'ün İlk Yarısında Rekor Büyüme Kaydetti
KAYNAK: İHA

ASELSAN, 2024 yılının ilk altı ayında cirosunu geçen yıla göre %8 artırarak 35,7 milyar TL'ye ulaştı. Genel Müdür Ahmet Akyol, "Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz" dedi.

2024 İlk Yarı Finansal Veriler

Türk savunma sanayisinin önde gelen firmalarından ASELSAN, 2024 yılının ilk altı ayında cirosunu %8 artırarak 35,7 milyar TL’ye çıkardı. Şirketin net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre %133 artarak 3,6 milyar TL'ye ulaştı. ASELSAN’ın imzaladığı yeni sözleşmelerde de %124 oranında artış kaydedildi.

Şirketin bakiye siparişleri %11 artarak 12,3 milyar ABD Doları seviyesine çıktı. Brüt kârı %12 artan ASELSAN, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) marjını ise %24 olarak gerçekleştirdi. Genel Müdür Ahmet Akyol, ASELSAN’ın finansal gücünü somut başarılarla pekiştirdiğini belirtti.

"Başarı Çıtamızı Her Gün Yükseltiyoruz"

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, firmanın ilk yarı performansını değerlendirerek, ASELSAN’ın savunma sanayiindeki liderliğini pekiştirdiğini söyledi. "Oyun değiştirici teknolojiler geliştirerek ve ihracat odaklı büyümeye devam ederek yükselişimizi sürdürüyoruz. Güçlü finansal yapımızı koruyarak, yüksek büyüme performansımızı başarıyla sürdürüyoruz" dedi.

ASELSAN'dan Küresel Başarılar

ASELSAN’ın küresel bir marka haline geldiğini belirten Akyol, birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. Özellikle KORKUT, CENK, FERSAH, ASELFLIR 500 ve GÖZDE gibi savunma sistemlerinin ilk defa ihracat sözleşmeleri imzalandı. Ayrıca ASELSAN, radar teknolojilerinde de önemli bir adım atarak Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi ALP 300-G'yi güvenlik güçlerine teslim etti.

Savunma Sanayiinde En Hızlı Büyüyenlerden Biri

Dünyanın en büyük savunma sanayi şirketlerinin yer aldığı Defense News Top 100 listesinde 47. sıradan 42. sıraya yükselen ASELSAN, dünyanın en hızlı büyüyen 10 savunma sanayi şirketi arasında yer aldı. Akyol, ASELSAN’ın 2030 vizyonu doğrultusunda dünya çapında en büyük 30 savunma şirketinden biri olmayı hedeflediğini söyledi.

ASELSAN'ın Uzaydaki Başarısı: TÜRKSAT 6A

Savunma ve uzay alanında da önemli projelere imza atan ASELSAN, TÜRKSAT 6A uydusunu ileri haberleşme teknolojileriyle donatarak Türkiye'nin uzaydaki bağımsızlığını perçinledi. ASELSAN, aynı zamanda GÖKSUR Yakın Hava Savunma Sistemi ve HİSAR O gibi stratejik sistemlerle Türkiye'nin savunma gücünü artırdı.

Gelecek Hedefleri

ASELSAN, 2030 yılına kadar savunma sanayiinde dünya liderleri arasına girmeyi hedeflerken, ihracat ağını Güney Amerika, Balkanlar ve Körfez ülkelerinde açtığı ofislerle genişletmeyi sürdürecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran Cinayetine İlişkin Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran Cinayetine İlişkin Açıklama