Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’nın Kavurucu Sıcakları Halkı Sahillere Yönlendirdi

Antalya’nın Kavurucu Sıcakları Halkı Sahillere Yönlendirdi

Antalya’da bunaltıcı sıcaklar, yerli halk ve turistleri sahillere çekti. Konyaaltı ve Sarısu sahilleri yoğun ilgi gördü, vatandaşlar sıcaklardan kaçış için gölgelik alanlara sığındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya’da son günlerde etkisini artıran sıcak hava dalgası, vatandaşları ve turistleri sahillere ve piknik alanlarına yönlendirdi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, kentte hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı 30 derece olarak ölçüldü. Nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık daha da artınca, birçok kişi Konyaaltı sahili ve Sarısu gibi popüler noktalara akın etti. Sıcaktan bunalanlar denizde serinlemeye çalışırken, bazıları ise gölgelik alanlarda ve ağaç altlarında serinlemeyi tercih etti.

A W269838 04

"Antalya’nın yerlisi gibi olduk"

Antalya’ya yerleşen ve burada yaşamaya alışan Murat Utanç, sıcak havanın zorluklarına rağmen şehrin güzelliklerinden memnun olduğunu dile getirdi. "Antalya sıcak ama çok güzel, doğası ile denizi ile gerçekten büyüleyici bir şehir. Buraya geleli 15 ay oldu ve yavaş yavaş Antalya’nın yerlisi gibi hissetmeye başladık," ifadelerini kullandı. Utanç, Antalya'nın doğasının ve denizinin kendisi üzerinde derin bir etki bıraktığını belirterek, "Yeşili ve maviyi birleştiren bu şehirde yaşamaktan keyif alıyorum. Ancak sıcaklıklar insanı biraz zorluyor," dedi.

A W269838 03

Vatandaştan izmarit uyarısı

Sahilde vakit geçiren Gözde Karataş, denizi çok sevdiğini ve fırsat buldukça sahile geldiğini söyledi. Karataş, sahilde sigara içen kişilerin izmaritlerini yere atmaları konusunda duyarlılık çağrısında bulundu. "Denize atılan sigara izmaritleri doğanın dengesini bozuyor. Yakında denize giremeyeceğiz diye korkuyorum. Bu konuda daha fazla farkındalık yaratılması gerekiyor," dedi. Karataş, sadece sahillerde değil, tüm şehirde sigara izmariti atan kişilere karşı öfkesini dile getirdi.

"Antalya’nın sıcağına alışamadım"

Ailesiyle birlikte Sarısu Plajı’nda piknik yapan Caner Bolat, 24 yıldır Antalya’da yaşamasına rağmen sıcak havaya alışmakta zorlandığını belirtti. Bolat, "Sıcakta sıcağın üzerine sıcak ekliyoruz. Yorgunluğumuzu böyle atıyoruz. Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezmekten keyif alıyorum, ama sıcağına bir türlü alışamadım," şeklinde konuştu. Aslen Ankaralı olan Bolat, Antalya’nın sıcak iklimine rağmen burada yaşamayı tercih ettiğini ve kış mevsimini özlediğini sözlerine ekledi. "79 il gezdim ama Antalya gibi yaşanabilir bir yer bulamadım, bu yüzden sıcaklığa katlanıyoruz," dedi.

A W269838 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Safiye Soyman Kimdir? Hayatı ve Kariyeri

Safiye Soyman Kimdir? Hayatı ve Kariyeri