Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'dan Dikkat Çeken Açıklama! Denizcilik Bakanlığı Kurulsun Talebi

Antalya'dan Dikkat Çeken Açıklama! Denizcilik Bakanlığı Kurulsun Talebi

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, yaptığı açıklamada, Denizcilik Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'dan Dikkat Çeken Açıklama! Denizcilik Bakanlığı Kurulsun Talebi
MUHABİR: Arda Kır
Antalya'dan Dikkat Çeken Açıklama! Denizcilik Bakanlığı Kurulsun Talebi

Denizlerde kirlilik başta olmak üzere artan sorunlar sebebiyle açıklama yapan Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, “Deniz kirliliği böyle devam ederse ve temiz tutmak için hiçbir önlem almazsak, 2050 yılında denizlerde bulunan plastik sayısı balık sayısını geçecek. Türk denizciliği artık uluslararası şirketler için yönetici yetiştirmek zorunda. Sadece kaptan yetiştirmekle denizlerde söz sahibi olunmaz. Boğaçayı projesini gündeme 1990 yılında getiren Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan yardımcısı Antalya’nın ilk Gemi İnşa ve Makina Mühendisi merhum Selçuk Sarı’nın adı, Projede yaşatılmalı. Denizlerimiz daha fazla kirliliği kaldıramaz! Daha temiz doğada yaşamak için doğaya çöp atmayın, atanları uyarın!Uluslararası Antalya Denizcilik Festivali içerisinde yelken, sörf, dragon yarışları ve fotoğraf yarışmaları yapılarak geniş kapsamlı olarak kutlanabilecek bir festival Antalya ve Türkiye için önemli” dedi.

Antalya'dan Dikkat Çeken Açıklama! Denizcilik Bakanlığı Kurulsun Talebi

“ANTALYA KARACI YÖNETİCİLERİN SARMALINDA”

Başkan Ünlü, “Denizcilik Festivali kapsamında denizcilik temasını işleyen uluslararası katılıma açık bir kısa film yarışması düzenlenebilir.  Teması her ne kadar denizcilik de olsa odak noktasında yatçılık sektörü ve sektörde çalışan tayfalar da yer alabilir. Festival, birçok dernek ve belediye iş birliği ile düzenlenebilir. Festival kapsamında düzenlenecek yarışmada, insanların günlük yaşantılarında tanık olamayacakları yönleriyle denizi, yatçılık sektörünü ve deniz çalışanlarının hayatlarının anlatıp gençlerin sektörü sevebileceğini ve kariyer alternatifi olabileceğini içinde ‘deniz’ teması geçecek filmlerin süre olarak 5 dakikayı kapsayabileceği teması deniz olduğu sürece konu sınırlaması olmaması gerekiyor.  Antalya ısrarla denizci olmuyor, karacı yöneticilerin sarmalında çırpınıyor.  Ancak karar verici olanların pek çoğu tatilini mutlaka denizde geçiriyor. Tekne ile mavi tur yapıyor veya deniz kıyısındaki otellerde kalıyorlar. Peki kendileri için değerli ve önemli olan denizi neden şehrin denizcileşmesi için görmezden geliyorlar?  Maddi durumu yetmeyen milyonların denizi solumasına, onunla bütünleşmesine neden imkân tanımıyorlar?  Tüm bu işlerin tek elden takibi için Denizcilik Bakanlığı’nın  kurulması faydalı olacaktır” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji Uyardı: Marmaris'te Şiddetli Yağış Sonrası Sel Riski!

Meteoroloji Uyardı: Marmaris'te Şiddetli Yağış Sonrası Sel Riski!