Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da Sıcak ve Nemli Havadan Kaçanların Sahillere Akını Devam Ediyor

Antalya’da Sıcak ve Nemli Havadan Kaçanların Sahillere Akını Devam Ediyor

Antalya'da Hava Sıcaklığı 35, Deniz Suyu Sıcaklığı 29,4 Dereceyi Buldu

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Sıcak ve Nemli Havadan Kaçanların Sahillere Akını Devam Ediyor
KAYNAK: AA

Antalya'da etkili olan yüksek sıcaklık ve nem oranı, kent sakinlerini ve tatilcileri sahillere yöneltti. İşte Antalya'da sıcak ve nemli hava şartlarında yaşanan sahil yoğunluğunun detayları:

Sıcaklık ve Nem Oranı Rekor Seviyede

Antalya'da hava sıcaklığı 35 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 29,4 derece olarak ölçüldü. Nem oranı ise yüzde 83'e kadar yükseldi. Bu yüksek değerler, sıcak ve nemli havadan bunalan vatandaşları sahillere çekti.

Sahillerde Serinleme Çabası

Sıcak hava ve yüksek nemden kaçanlar, Konyaaltı ve Lara sahillerinde serinlemek için denize akın etti. Sahildeki yoğunluk, deniz suyunun serinletici etkisiyle biraz olsun rahatlamak isteyenlerin sayısının ne kadar fazla olduğunu gözler önüne serdi.

Aktiviteler ve Dinlenme Alanları

Sahillerde yalnızca yüzmekle kalmayan tatilciler, dalış ve kürek sörfü gibi su sporlarıyla da vakit geçirdi. Kimileri ise şezlonglara ve kumsala uzanarak güneşin tadını çıkarmayı tercih etti.

Deniz kenarına kurulan kamp sandalyelerinde oturanların yanı sıra, birçok kişi parklardaki gölgelik alanlarda serinlemeyi tercih etti. Gölgelik alanlar, sıcak havadan korunmak isteyenler için adeta birer sığınak haline geldi.

Antalya'nın Tatilcileri ve Sakinleri İçin Öneriler

Yüksek sıcaklık ve nem oranının etkili olduğu bu günlerde, uzmanlar bol su tüketimi ve güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarıda bulunmamayı öneriyor. Ayrıca, denize girerek serinlemenin yanı sıra gölgelik alanlarda vakit geçirmenin de sağlık açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da tefecilik operasyonu! Baba oğul tutuklandı

Burdur'da tefecilik operasyonu! Baba oğul tutuklandı