Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da Motosiklet Sürücülerine Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması

Antalya’da Motosiklet Sürücülerine Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması

Antalya’da trafik polisleri, motosiklet sürücülerine yönelik önemli bir bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Motosiklet Sürücülerine Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışması
KAYNAK: İHA

Antalya'nın çeşitli noktalarında düzenlenen bu etkinlikte, motosiklet sürücüleri ilk başta trafik denetimine tabi tutulacaklarını düşündü. Ancak, uygulama kapsamında sürücülere trafik kuralları, güvenli sürüş ve kask kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürü İdris Kan’dan Önemli Açıklamalar

Trafik Denetleme Şube Müdürü İdris Kan, motosiklet kullanıcılarına yönelik yapılan bu etkinliğin amacının eğitim olduğunu belirtti. “Antalya genelinde motosiklet kullanımıyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda bu denetimi gerçekleştirdik,” diyen Kan, sürücülere kask kullanımı ve trafik kurallarına uyum konularında bilgi verdiklerini söyledi. Ayrıca, bu akşam ceza kesmeyeceklerini, amaçlarının eğitim olduğunu ifade etti.

Güvenlik Ekipmanlarının Önemi

Polis Memuru Erdinç Akman, motosiklet kullanımında güvenlik ekipmanlarının önemine vurgu yaptı. “Motosiklet günümüzün en pratik ulaşım araçlarından biridir. Ancak güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için uygun ekipmanların kullanılması gerekir,” diyen Akman, standartlara uygun kaskın yanı sıra, eller, bel, dirsek ve dizler için koruyucu ekipmanların da önemini belirtti.

Yaya Güvenliği ve Motosiklet Kullanımı

Akman, motosiklet kullanıcılarının yaya yolları ve kaldırımları kullanmasının yayaların güvenliğini riske attığını belirtti. “Motosiklet kullanıcılarının yaya yollarını ve kaldırımları kullanmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Trafikte diğer taşıtlarla aynı kurallara uymalı, yolunuzu uygun şekilde kullanmalısınız,” şeklinde konuştu.

Motosiklet Kazaları Antalya'da Endişe Verici

Antalya'nın motosiklet kazalarında İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirten Akman, 2024 yılının ilk 7 ayında motosiklet kazalarının yüzde 60 oranında arttığını vurguladı. “Motosiklet kullanırken çok dikkatli olun. Güvenli sürüş kurallarına uyulması kazaların önlenmesinde büyük rol oynar,” dedi.

Sürücülerden Gelen Yorumlar

Etkinliğe katılan motosiklet kullanıcısı Halit Ekin, Antalya’daki motosiklet kullanımının arttığını ve trafik yoğunluğunu göz önüne serdi. “Bu tür uygulamaların artması gerekiyor. Motokuryeler ve paket servislerin sağlıksız kullanımının kazalara yol açtığını düşünüyorum. Eğitimlerle bu sorunların aşılacağını umuyorum. Emniyet teşkilatımıza teşekkür ederiz,” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı

Tarsus Hanım Evi 2 bin kadını ağırladı