Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da hekimlerden Gazze'ye destek: İlaçlarda boykot çağrısı

Antalya'da hekimlerden Gazze'ye destek: İlaçlarda boykot çağrısı

Antalya'da görev yapan hekim ve sağlık çalışanları 344 gündür sessiz yürüyüş düzenliyor. Sağlıkçılar, Gazze'ye destek için ilaçlarda boykot çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da hekimlerden Gazze'ye destek: İlaçlarda boykot çağrısı
KAYNAK: İHA

Antalya'da bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze'ye destek amacıyla Sessiz Hekimler Platformu tarafından düzenlenen 'Sessiz Yürüyüş' etkinliğini 44. haftasında da sürdürdü. 

Muratpaşa Camii'nden başlayarak Kapalı Yol Havuz Başı'na kadar devam eden yürüyüşte katılımcılar, Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyarak sessiz bir şekilde tepkilerini dile getirdi. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan platform sözcüsü Dr. Kevser Erdoğan, Gazze’de süregelen katliamların insanlık adına büyük bir utanç olduğunu belirtti. “Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamlar ne yazık ki devam ediyor,” diyen Dr. Kevser Erdoğan, Gazze halkının çektiği acılara dikkat çekti.

Gazze 344 Gündür İşgal Altında

Dr. Kevser Erdoğan, Gazze’nin tam 344 gündür işgal altında olduğunu ve her gün onlarca masum insanın hayatını kaybettiğini belirterek, işgalci İsrail ordusunun yaptıklarını soykırım olarak nitelendirdi. Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “7 Ekim'den bu yana, tam 344 gündür işgalci İsrail ordusu ve işbirlikçileri, soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Her gün ortalama 130 kişi katlediliyor ve toplam şehit sayısı 40 bini aşmış durumda. Bu sayının en az 17 bini çocuk, 11 bini kadınlardan oluşuyor.”

"Gazze’de Yetersiz Beslenme Nedeniyle Çocuklar Ölüm Tehlikesi Altında"

Gazze'de yaşanan insani dramı gözler önüne seren Dr. Kevser Erdoğan, en az 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Erdoğan, uluslararası toplumun duyarsızlığını eleştirerek, insani değerlerin ve uluslararası hukukun zayıf ve göstermelik olduğunu vurguladı. “Bu sayılar vicdanları köreltmiş durumda ve insanlık adına utanç verici bir durumu temsil etmektedir,” diyerek Gazze'deki trajedinin büyüklüğüne dikkat çekti.

Boykot Çağrısı: Yerli İlaçlar Tercih Edilmeli

Dr. Kevser Erdoğan, İsrail'e karşı her alanda boykot çağrısı yaparak, meslektaşlarına reçetelerde ve hastanelerde yerli ilaçları tercih etmeleri için çağrıda bulundu. Ayrıca, İsrail'i meşru görenleri kınadıklarını ve mücadelelerini daha da yoğunlaştıracaklarını belirtti. “İsrail'i ve onu meşru görenleri lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Meslektaşlarımızdan yerli ilaçları tercih etmelerini önemle rica ediyoruz,” şeklinde konuşan Erdoğan, sağlık çalışanlarının bu mücadeledeki kararlılığını ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi Resmi Gazete'de

Yatırım Programı Hazırlıkları Genelgesi Resmi Gazete'de