Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da 3 Bin 600 Yıllık Keşfi

Antalya'da 3 Bin 600 Yıllık Keşfi

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında gerçekleştirilen su altı kazılarında, Girit-Minos Uygarlığı'na ait ve yaklaşık 3 bin 600 yıllık olduğu tahmin edilen gümüş perçinli bir tunç hançer keşfedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da 3 Bin 600 Yıllık Keşfi
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında gerçekleştirilen su altı kazılarında, Girit-Minos Uygarlığı'na ait ve yaklaşık 3 bin 600 yıllık olduğu tahmin edilen gümüş perçinli bir tunç hançer keşfedildi. Bu önemli buluş, Akdeniz'in derinliklerinden gün yüzüne çıkarıldı ve tarihi ticaret rotalarıyla ilgili yeni bilgiler sunuyor.

Kazı ve Keşif Detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 2019 yılından beri yürütülen kazılar, Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Öniz öncülüğünde devam ediyor. 50 metre derinlikte bulunan batık, daha önce Trodos Dağları'ndan çıkarıldığı düşünülen bakır yastık külçeleriyle dikkat çekmişti. Bu son buluş ise batığın Girit’e doğru yöneldiği sırada battığını işaret ediyor. Hançerin Girit-Minos Uygarlığı'na ait olması, bölgenin tarihî ve kültürel etkileşimleri hakkında yeni ipuçları sağlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Akdeniz’in derinliklerinden 3 bin 600 yıllık sır gün ışığına kavuştu. Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında gerçekleştirilen su altı kazılarında Girit-Minos uygarlığına ait gümüş perçinli bir tunç hançer bulundu. Bu batık, sadece Türkiye’nin değil, dünya su altı arkeolojisinin de en önemli keşiflerinden biri olmaya aday. Akdeniz Üniversitesi ve Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ekiplerimize titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tarihi Keşfin Önemi

Bu buluş, Akdeniz'in tarihi ticaret rotaları ve kültürel etkileşimleri hakkında önemli bilgiler sunuyor. Keşif, bölgenin tarihî geçmişine ışık tutacak ve dünya su altı arkeolojisine önemli katkılarda bulunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan'dan Türkiye'nin AB Yolu İçin Destek

Yunanistan'dan Türkiye'nin AB Yolu İçin Destek