Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya SMMM Odası Başkanı Hancıoğlu: 'Muhasebe Haftası'nda sorunlara dikkat çekiyoruz'

Antalya SMMM Odası Başkanı Hancıoğlu: 'Muhasebe Haftası'nda sorunlara dikkat çekiyoruz'

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sacittin Hancıoğlu 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya SMMM Odası Başkanı Hancıoğlu: 'Muhasebe Haftası'nda sorunlara dikkat çekiyoruz'
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sacittin Hancıoğlu, Muhasebe Haftası dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Hancıoğlu, mesleğin toplumun her kesimine tanıtılması ve ülke ekonomisine sağladığı değerin farkındalığının artırılması amacıyla 1-7 Mart'ın Muhasebe Haftası olarak kutlandığını belirtti. Oda olarak Cumhuriyet'in 100. yılından bu yana mesleklerine ve meslektaşlarına hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade eden Hancıoğlu, bu süreçte görev alan tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

Hancıoğlu, Türkiye'nin çağdaş, laik, demokratik ve sosyal bir devlet olma yolundaki en büyük adımının Cumhuriyet'in ilanı olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle andıklarını belirtti. Cumhuriyet değerlerini koruyup kollayacaklarını vurguladı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu ülke için hayatlarını feda eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Meslek odasının kuruluş tarihleri ve meslektaş sayıları hakkında bilgi veren Hancıoğlu, son yıllarda mesleğe katılan kadın meslektaşların oranının arttığına dikkat çekti. Kadın meslektaşların mesleğe katılımını desteklemek için pozitif ayrımcılık önlemleri alınması gerektiğini belirten Hancıoğlu, bu konuda yapılabilecek düzenlemeleri sıraladı. Staj başlatma harçları, Odaya giriş aidatlarının farklı uygulanması, Sosyal Güvenlik primlerinin düşürülmesi vs. vs. gibi…

Ayrıca, Antalya'da Mali Müşavirlerin iş yükünün artmasına rağmen maliye bakanlığı tarafından yayınlanan asgari fiyat tarifelerinin yetersiz kaldığını ifade eden Hancıoğlu, TÜRMOB ve odaların yayınladığı tarifeler arasındaki farkın haksız rekabete neden olduğunu dile getirdi. Bu durumun mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Hancıoğlu, meslektaşlarını ve basın mensuplarını sorunların çözümü için dayanışmaya çağırdı.

Son olarak, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın 34. kuruluş yılını ve Muhasebe Haftası'nı kutlayan Hancıoğlu, meslektaşlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Böcek açıkladı: Kooperatiflere 80 milyon TL destek

Başkan Böcek açıkladı: Kooperatiflere 80 milyon TL destek