Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Kepez'de site sakinleri 32 saat elektriksiz kaldı

Antalya Kepez'de site sakinleri 32 saat elektriksiz kaldı

Antalya'nın Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir site yaz sıcağında saatlerce elektriksiz bırakıldı, vatandaş isyan etti. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Kepez'de site sakinleri 32 saat elektriksiz kaldı
MUHABİR: Banu Yapar

Antalya'nın Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir site hafta sonu saatlerce elektriksizliğe mahkum edildi.

Site sakinlerinden Hatice İmer, 6 aydan uzun süredir devam eden elektrik sorununun tam çözüleceği dönemde, hafta sonu elektriksiz bırakıldıklarından şikayetçi oldu. 

Antalya Kepez'de Site Sakinleri 32 Saat Elektriksiz Kaldı  2

Elektrik Sorunu 6 Ay Sürdü 

İmer'in açıklamalarına göre; Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yapılan iki bloklu sitenin elektriği için TEDAŞ'a 6 ay önce başvuru yapıldı. Mayıs ayında firmadan gönderilen bilgilendirme mesajında, bölgede trafo olmadığı belirtildi. Alt yapı tamamlanıp, 24 Temmuz 2024 tarihinde trafo takıldıktan sonra site sakinleri sayaçlar için Doğu Garajı'na başvurdu. 2 hafta bekledikten sonra elektrik sayaçları takıldı. Yetkililer sayaçların kontrol ve muayene onayı gerektiğini belirtince, site sakinleri bu kez kontrol yapılması için Elektrik İşletmeleri Tesisat Kontrol'den başvuru yaptı. Ancak 'ekip sayısının azlığı ve yoğunluk' gerekçesiyle kontrol işlemi 3 hafta sonra gerçekleştirildi. 

Whatsapp Görsel 2024 08 10 Saat 17.54.49 47Db20E9

İskana Açılan Binalarda Şantiye Elektriği Bırakıldı 

Hatice İmer, TEDAŞ yetkililerine, 'iskana çıkmış bir yer halen şantiye elektriği kullanıyor. Burada bir sürü inşaat var ve trafo alt yapısı gerekliliği belli. İskana açılmış bir alanda şantiye elektriğinin kullanılması hem tehlikeli, hem de maddi olarak zarara uğratıyor. Her türlü sorumluluk sizde. Biz iki blokta oturan aileler olarak buna katlanmak zorunda mıyız?' şeklinde konuşunca 2 haftanın sonunda randevu oluşturuldu. 

Antalya Kepez'de Site Sakinleri 32 Saat Elektriksiz Kaldı  3

32 Saat Elektriksiz Kaldılar

9 Ağustos Cuma saat 10.00'da siteye gelen ekipler, şantiye elektriğini keserek sayaçların kontrolünü yaptı ve herkesin aboneliklerini yaptırmasını söyledi. Site sakinlerini Cuma günü abonelik başvurularını yaptı ancak TEDAŞ, elektriği binalara bağlamadı. Cuma günü saat 10.00'dan bu yana elektriksiz kalan site sakinleri durumu bildirmek için defalarca kez TEDAŞ'ı arayıp şikayet kaydı oluşturdu, hatta CİMER'e de başvuruda bulundu. 32 saat elektriksiz kalan vatandaşlar isyan etti. Sitenin elektriği 32 saat sonra bağlandı.

Antalya Kepez'de Site Sakinleri 32 Saat Elektriksiz Kaldı  5

'Başkaları da Mağdur Olmasın'

Hatice İmer, 'Bloklarda çocuğu olan da var kanser tedavisi görenler de. Hafta sonu oldu ve saatlerdir elektriksiz kaldık. 32 saatin sonunda gelip elektriği bağladılar. Biz sonuca zor da olsa sonuca ulaştık ancak bu bölgede benzeri durumu yaşayan çok fazla yer var. Başkaları da mağdur olmasın.' dedi. 

Antalya Kepez'de Site Sakinleri 32 Saat Elektriksiz Kaldı  8

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çaykur Rizespor Beşiktaş’tan Amir Hadziahmetovic’i Kiraladı

Çaykur Rizespor Beşiktaş’tan Amir Hadziahmetovic’i Kiraladı