Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Enduro Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Antalya Enduro Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Antalya'nın Kemer ilçesinde 15 yıldır düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, bu yıl Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası'na dahil edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Enduro Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Kemer ilçesinde 15 yıldır aralıksız olarak düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, büyük bir gelişme yaşadı. Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na dahil edilen yarış, 7 etaptan oluşan dünya şampiyonasının 6. ayağı olarak gerçekleştirilecek.

Antalya Enduro Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışı, 2010 yılında 71 sporcunun katılımıyla Kemer'de ilk kez düzenlendi. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından organize edilen bu etkinlik, 15. yılına özel olarak 10-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı ve Olympos Teleferik’in katkılarıyla düzenlenecek bu yarış, Kemer’in eşsiz doğasında yapılacak.

Antalya Enduro Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Yarış, deniz seviyesinden başlayıp, 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde son bulacak. Plaj, orman ve dağ etaplarından oluşan parkurları ile Sea To Sky Enduro, hem eğlenceli hem de zorlu bir deneyim sunacak. Bu etaplar, dünyanın dört bir yanından gelen sporculara meydan okuyacak.

Antalya Enduro Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Sea To Sky, yıllardır özel yarış statüsünde düzenleniyordu. Ancak, bu yıl Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından Hard Enduro Dünya Şampiyonası’na dahil edildi. Yarış, İngiltere, Avusturya, Sırbistan, Romanya ve ABD etaplarının ardından, 6. yarış olarak Antalya’da gerçekleştirilecek. Şampiyonanın son ayağı ise İspanya’da yapılacak.

Yarışma üç gün sürecek

Yarış, 10 Ekim Perşembe günü plaj yarışı ile başlayacak. 11 Ekim Cuma günü orman yarışı yapılacak ve 12 Ekim Cumartesi günü dağ yarışı gerçekleştirilecek. Etkinlik, 12 Ekim Cumartesi günü madalya töreni ve yarış sonu partisi ile sona erecek. Yarış, dünya spor medyası ve en iyi enduro profesyonellerini bir araya getirecek.

Türkiye için büyük bir tanıtım fırsatı

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, Sea To Sky etkinliğinin yıllar içinde dünyanın en ekstrem spor etkinliklerinden biri haline geldiğini belirtti. Özdemir, 2010 yılında büyük bir hayalle başlatılan 'Deniz’den Gökyüzüne' yarışının, 15. yılında Hard Enduro Dünya Şampiyonası takvimine dahil edilmesinin uluslararası bir başarı olduğunu vurguladı. Ayrıca, 10-12 Ekim tarihlerinde Antalya Kemer’de dünyanın en iyi yarışçılarını ve dünya spor medyasını ağırlayacak olmalarının Türkiye için büyük bir tanıtım fırsatı sunduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prof. Dr. Refik Duru kimdir?

Prof. Dr. Refik Duru kimdir?