Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Bambus Plajı Halka Açılıyor! Muratpaşa Belediyesi'ne Tahsis Edildi!

Antalya Bambus Plajı Halka Açılıyor! Muratpaşa Belediyesi'ne Tahsis Edildi!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde uzun süredir tartışma konusu olan Bambus Plajı'nın halka açılması için önemli gelişme yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Bambus Plajı Halka Açılıyor! Muratpaşa Belediyesi'ne Tahsis Edildi!
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan ve tarihi öneme sahip olan Bambus plajı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili kurulunun kararıyla Muratpaşa Belediyesi'ne halkın kullanımına açılmak üzere tahsis edildi. Plaj, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında Antalya'yı ziyaret ettiği Erenkuş mevkiinde yer alıyor ve kent merkezinde "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" statüsünde bulunuyordu.

Kasım 2022'de özel bir şirket tarafından yıllık 1 milyon 910 bin lira kira bedeliyle ihaleye çıkarılan Bambus plajı, Muratpaşa Belediyesi'nin iptal davası sonucunda Ankara 6. İdare Mahkemesi tarafından ihalesi iptal edilmişti. Belediye Başkanı Ümit Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda düzenlenen mavi bayrak töreninde plajın halka açılacağını duyurmuş ve temizlik düzenlemelerine başlanmıştı.

Antalya Bambus Plajı Halka Açılıyor! Muratpaşa Belediyesi'ne Tahsis Edildi!

Yeniden halkımıza kazandırıldı

Antalya 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, belediyenin başvurusunu kabul ederek Bambus plajını halkın kullanımına açmak üzere belediyeye tahsis etti. Başkan Uysal, CHP Antalya İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, plajın kent hafızasının önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, 'Bambus plajı uzun yıllardır kamusal kullanımın dışında kalmış bir alan. Şimdi ilgili kurulun kararıyla yeniden halkımıza kazandırıldı. Bu plaj benim çocukluğumda önünde karpuz sattığımız bir yerdi' dedi. Uysal'ın açıklaması, katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sokak hayvanları kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu

Sokak hayvanları kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu