Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı Belli Oldu

Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı Belli Oldu

Mahmoud Kalari'nin jüri başkanlığını üstlendiği Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı Belli Oldu
KAYNAK: İHA

Bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema dünyasının önemli isimlerini Antalya’da buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nın jüri başkanlığını ise İran sinemasının efsanevi isimlerinden biri olan görüntü yönetmeni ve yönetmen Mahmoud Kalari üstlenecek.

Mahmoud Kalari’nin Sinema Yolculuğu

1951 yılında Tahran’da doğan Mahmoud Kalari, sinemaya olan ilgisini genç yaşlarda fotoğrafçılıkla geliştirdi. 1977’de Tahran’da ilk fotoğraf sergisini açan Kalari, 1980 yılında New York'ta profesyonel fotoğrafçılık eğitimi aldı. Eğitim sonrası SYGMA Fotoğraf Haber Ajansı tarafından işe alındı ve fotoğrafları dünyanın en prestijli yayınlarında yer aldı.

Sinema Kariyerinde Öne Çıkan İşler

Kalari, sinema kariyerine 1988 yapımı "Frosty Roads" filmiyle adım attı. Yaklaşık 40 yıl boyunca İran sinemasının dev isimleriyle çalışarak tanındı. Özellikle Abbas Kiyarüstemi, Mohsen Makhmalbaf, Jafar Panahi ve Asghar Farhadi ile yaptığı iş birlikleriyle dikkat çekti. Farhadi'nin 2011 yapımı “Bir Ayrılık / A Separation” filmi ile görüntü yönetmenliği alanında uluslararası takdir topladı.

Uluslararası Ödüller ve Son Projeleri

Sinematografi alanındaki başarılarının yanı sıra, yönetmen olarak da önemli işlere imza atan Kalari, 1998 yapımı "Bulut ve Doğan Güneş / Cloud and the Rising Sun" filmiyle Arjantin'deki Mar del Plata Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü’nü kazandı. Son yönetmenlik çalışması, 2023 yapımı "Yaz Mevsimi / Summertime" ile de büyük ilgi gördü.

Altın Portakal'da Sinemanın Derinliklerine Yolculuk

Bu yıl Altın Portakal Film Festivali, sinemaseverleri dünyanın dört bir yanından gelen değerli yapımlarla buluşturacak. Mahmoud Kalari’nin jüri başkanlığıyla sinemanın sanatsal derinliklerine yapılacak bu yolculuk, festivalin en heyecan verici anlarından biri olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cenk Ergün Kimdir?

Cenk Ergün Kimdir?