Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner TÜBİTAK’a Atandı

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner TÜBİTAK’a Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile TÜBİTAK'a yapılan atamalarla Prof. Dr. Mesut Güner Başkan Yardımcısı oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner TÜBİTAK’a Atandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2024/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yeni atamalar gerçekleştirildi. Atamalar sonucunda, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Yeni Atamalar ve Görevler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, Prof. Dr. Orhan Aydın TÜBİTAK Başkanlığına atanırken, Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ise Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili maddeleri ve 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 586 ve 588. maddeleri çerçevesinde yapılmıştır.

Prof. Dr. Mesut Güner’in Açıklamaları

Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevine atanmış olmanın büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu belirtti. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında önemli bir rol oynayacak olan Güner, Alanya Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği teknolojik atılımlarla tanınmaktadır.

Güner, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle TÜBİTAK Başkan Yardımcılığına atanmış olmak benim için büyük bir onur. 2022 yılından bu yana Alanya Üniversitesi’nde yürüttüğüm rektörlük görevim sırasında bilimsel araştırmalara ve yükseköğretime katkı sağladım. Şimdi, ülkemizin bilim ve teknoloji merkezinde yer alarak TÜBİTAK'ın misyonunu ileriye taşıyacak, teknolojiye dayalı yenilikleri teşvik edecek ve ileri düzey araştırmaları destekleyeceğim. Ayrıca, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için katkıda bulunmayı hedefliyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netflix Eski iPhone ve iPad Modelleri İçin Desteği Sonlandırıyor

Netflix Eski iPhone ve iPad Modelleri İçin Desteği Sonlandırıyor