Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne 11 Bin Yeni Öğrenci: Kontenjanlar Tamamlandı

Akdeniz Üniversitesi’ne 11 Bin Yeni Öğrenci: Kontenjanlar Tamamlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi, lisans ve ön lisans kontenjanlarının tamamını doldurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi’ne 11 Bin Yeni Öğrenci: Kontenjanlar Tamamlandı
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi, lisans ve ön lisans kontenjanlarının tamamını doldurdu. Üniversiteye bu yıl 11 bin 447 yeni öğrenci kazandırıldı.

Lisans ve Ön Lisans Programları Tam Kapasiteye Ulaştı

YKS sonuçlarına göre, Akdeniz Üniversitesi'nin lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 5 bin 637, ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı ise 5 bin 810 oldu. Özellikle Tıp, Hukuk, Ziraat, Diş Hekimliği ve Turizm Fakülteleri başta olmak üzere, 24 fakülteden 23’ü ve 12 meslek yüksekokulunun tüm programlarında yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldı.

34 Yaş Üstü Kadın Öğrenciler İçin Ayrılan Kontenjanlar

Yükseköğretim Kurulu tarafından, daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmayan 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanlara da büyük ilgi gösterildi. Akdeniz Üniversitesi’nde ayrılan 122 lisans kontenjanına 115, 165 ön lisans kontenjanına ise 157 kadın öğrenci yerleşti.

Rektör Özkan’dan Yeni Öğrencilere Tebrik

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversiteyi kazanan öğrencileri tebrik ederek, “Öğrencilerimiz büyük bir emek ve azimle bu başarıyı elde ettiler. Artık hayatlarını şekillendirecekleri bir eğitim sürecine adım atmış bulunuyorlar. Üniversitemiz, sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerle zenginleşen bir dönem sunuyor. Biz de öğrencilerimizi en iyi şekilde destekleyerek, onları geleceğe hazırlamak için çalışacağız” dedi.

Geleceğe Yatırım: Eğitim ve Akademik Kadro

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu ile ülkemizin geleceğine katkı sağlamaya devam edeceğini belirterek, “Üniversitemiz, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirerek ülkemize faydalı bireyler kazandırmayı hedefliyor. Eğitilen her bireyin topluma büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Öğrencilerimizin, üniversitemizin sunduğu imkanlarla hem kaliteli bir eğitim alacaklarına hem de burada geçirecekleri dönemin hayatlarında unutulmaz bir yere sahip olacağına eminim” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas’ın Kellah Gölü Kurudu: Beyaz Çölde Göçmen Kuşların Yolu Kısıtlandı

Sivas’ın Kellah Gölü Kurudu: Beyaz Çölde Göçmen Kuşların Yolu Kısıtlandı