Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Adana Mete Apartmanı davasında mühendisten şok iddia

Mete Apartmanı davasında mühendisten şok iddia

6 Şubat 2023'teki ilk depremde hasar görüp, ikinci depremde yıkılınca 12 kişinin öldüğü Adana'daki Mete Apartmanı davasında mühendis kolon kesildiği iddiasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mete Apartmanı davasında mühendisten şok iddia
KAYNAK:  İHA

6 Şubat 2023'teki ilk depremde hasar görüp, ikinci depremde ise yıkılınca 12 kişi hayatını kaybettiği Adana'daki Mete Apartmanı davasında duruşmada mühendisin kolon kesildiği iddiasında bulundu.

Adana'da geçtiğimiz yıl yaşanan depremde yıkılan Mete Apartmanı’nın müteahhidi Muzaffer Mete’nin ve inşaat mühendisi Atilla Tuğran'ın 22 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davada bilirkişi raporu beklenirken, inşaat mühendisi kolon kesildiğini ileri sürmüştü.

12 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 

Çukurova ilçesindeki Mete Apartmanı depremde yıkılınca, 12 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından apartmanın müteahhidi Muzaffer Mete ile inşaat mühendisi Atilla Tuğran hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın duruşmasına, 'konutu terk etmemek' adli kontrol şartıyla tahliye edilen tutuksuz sanıklar Muzaffer Mete ve Atilla Tuğran ile tarafların avukatları ve depremde ölenlerin yakınları katıldı.

Bilirkişiden beklenen raporun gelmediği duruşmada taraf avukatları eksikliklerin giderilmesini ve bilirkişi raporunun beklenilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrollerinin devamına kararını vererek bilirkişi raporunun beklenilmesi için duruşmayı erteledi.

KİTAPÇININ BULUNDUĞU YER ÇÖKTÜ

Tutuksuz sanıklardan müteahhit Muzaffer Mete, savunmasında ailesi ile 2016 yılından bu yana Mete Apartmanı'nda oturduklarını belirterek, "Biz apartmanı yaptığımızda Adana'nın deprem kuşağı farklıydı" demişti. Sanık inşaat mühendisi ise Atilla Tuğran ise savunmasında binanın ön tarafında daha önceden kolon kesildiğini öne sürerek şunları söylemişti: "Kitapçının bulunduğu kısım göçmüş, diğer kısımlar ayakta kalmıştır. Kolon kesildiğine dair dosyada delil ve fotoğraflar bulunmaktadır. Hal bu olmasına rağmen bu hususta hiçbir inceleme yapılmamıştır. Binanın kolon kesilmeyen bölümü yıkılmamış ayakta kalmıştır. Bilirkişi raporu bunu incelememekle birlikte Adalet Bakanlığı Bilirkişi Kılavuz kitabında belirtilen usul ve esaslara aykırı şekilde rapor düzenlenmiş, bilirkişi heyeti usule uygun oluşturulmamıştır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bingo İsrail malı mı? Bingo boykot ediliyor mu? Bingo nerenin malı?

Bingo İsrail malı mı? Bingo boykot ediliyor mu? Bingo nerenin malı?