Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Yardım eli Antalya’ya uzandı

Yardım eli Antalya’ya uzandı

Kepez ve Aksu ilçesinde çocuklara mont, ayakkabı ve kitap dağıtımı yapan Yardımeli Derneği Antalya İl Temsilcisi Aydın Yalçınkaya, bu kış da yardıma muhtaç ailelerin yanlarında olduklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yardım eli Antalya’ya uzandı

Yardımeli Derneği Antalya İl Temsilcisi Aydın Yalçınkaya, Türkiye’nin küresel salgın haline gelen korona salgınını vatandaşların sergilediği dayanışma ve alınan tedbirlerle en az zararla atlattığını söyledi. Bu süreçte olumsuz etkileri olan toplumsal ilişkilerde, ekonomik ve ticari hayata vermiş olduğu zararları yine birlik ve dayanışma ile atlatılabileceğini söyleyen Yalçınkaya, “Çok şükür ki en güçlü yanımız; ihtiyaç olduğunda yardımlaşma, zorluklar karşısında dayanışma ve imkanlarımızı paylaşabilme duyarlılığımızdır” dedi.

6 - Kopya

“AİLELERE BİREBİR ULAŞIYORUZ”

Antalya İl Temsilciliği olarak 9 yıldır faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Yalçınkaya, yardıma muhtaç ailelerin yanlarında olmaya ve umut kazandırmaya gayret ettiklerini belirtti. Yalçınkaya, “Düzenli olarak gıda paketleri, ev eşyaları, kıyafetler, nakdi yardımlar ve hediyeler ailelerimize bire bir ulaştırılmaktadır. İl Temsilciğimizde bulunan görevli ve gönüllülerimizle birlikte kimsesizlerin kimsesi olmak için yürüyüşümüz devam etmektedir” diye ifade etti.

"YAPABİLECEĞİMİZ BİRŞEYLER OLMALI ”

Aydın Yalçınkaya, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte dışarıda kendisini koruyacak kışlık kıyafetleri olmayan çaresiz insanların durumunun hepimizin ilgilendirdiğini vurgulayarak sorumluluk bilinci ile bir şeyler yapılması gerektiğini belirtti. Yalçınkaya, “Sevgili Peygamberimizin ifadeleri ile, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ ya komşusu üşürken, bacası tütmeyen evde otururken ya da dışarıda giyeceği kışlık kıyafeti olmadığı için üşüyen, hastalanan çocuklara şahit oluyorken mutlaka yapabileceğimiz bir şey olmalı. Biz hazırız. Sıcak bir evden, akmayan bir çatıdan, su almayan bir çift ayakkabıdan mahrum olmasınlar diye ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız” diye açıkladı.

WhatsApp Image 2022-12-29 at 20.27.48 (1) - Kopya

“KARDEŞLİĞİN SICAKLIĞINA ÇAĞIRIYORUZ”

Yardımeli Temsilcileri 81 ilde evlere tek tek giderek, aileleri ziyaret etmekte ve ihtiyaç tespitlerini yaparak yardımcı olduklarını söyleyen Yalçınkaya, ailelerin yaşadıkları ortamlar ve şartlar birebir gözlenmekte ve durum tespitleri yapılmakta olduğunu belirtti. Yalçınkaya, “Bazı ailelere kömür yardımı için gidildiğinde, kömürü yakacak sobanın olmadığı görülmüş; mahcubiyet, üzüntü ve mutluluğun bir arada yaşandığı duygulara şahit olunmuştur. Basın aracılığı ile de kardeşliğin sıcaklığına çağırıyoruz. O halde var mısınız, bugün sokağımızda, mahallemizde ihtiyaç sahibi bir ailenin kapısını çalmaya, onlarla oturup sohbet etmeye, yapabildiğiniz kadarı ile yardımcı olmaya?” dedi.

WhatsApp Image 2022-12-29 at 20.27.50 (2) - Kopya

Aydın Yalçınkaya, kamu yararına çalışan demek statüsünde olan Yardımeli Derneği’nin, ayni ve nakdi bağış yapan vergi mükellefi bağış sahiplerine, gerekli belgeleri vererek ödeyecekleri vergilerde indirim hakkı imkanından yararlanabileceğini söyledi.

6 - Kopya5 - KopyaWhatsApp Image 2022-12-29 at 20.27.50 (3) - KopyaWhatsApp Image 2022-12-29 at 20.27.50 (2) - KopyaWhatsApp Image 2022-12-29 at 20.27.48 - KopyaWhatsApp Image 2022-12-29 at 20.27.46 (1) - Kopya

İslam ÇELİK

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 “Değişikliği müzakere dahi etmeyin!”

 “Değişikliği müzakere dahi etmeyin!”