Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Whatsapp'ın kurucusu Jan Koum'un 40 milyon liralık yatı Marmaris'te

Whatsapp'ın kurucusu Jan Koum'un 40 milyon liralık yatı Marmaris'te

Amerikalı girişimci ve WhatsApp kurucusu Jan Koum’a ait 40 milyon dolarlık Nebula Yat Destek Gemisi, Marmaris'te görüntülendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Whatsapp'ın kurucusu Jan Koum'un 40 milyon liralık yatı Marmaris'te
KAYNAK: İHA

Amerikalı girişimci ve bilgisayar programcısı Jan Koum’a ait Nebula Yat Destek Gemisi, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Emel Sayın Koyu'na demirledi.

68 metre uzunluğundaki ve yaklaşık 40 milyon dolar değerindeki gemi, bölgedeki deniz severlerin ilgisini çekti. Nebula, 20 knot azami hıza ve 16 knot seyir hızına sahip olup, 8 misafir ve 10 mürettebat kapasitesine sahip.

Jan Koum Kimdir?

Jan Borysovych Koum 24 Şubat 1976, Ukrayna Kiev doğumlu Amerikalı bir milyarder işadamı ve bilgisayar programcısıdır. Kurduğu WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından 19.3 milyar dolara satın alınmıştır. Forbes’a göre, Ekim 2023 itibarıyla net serveti 15.2 milyar dolar olarak değerlendirilmektedir. 2023'te Forbes'un en zengin Amerikalılar listesinde 44. sırada yer almıştır.

Jan Koum Whatsapp'ı ne zaman kurdu?

Jan Koum, 1992 yılında annesi ve büyükannesi ile birlikte California'ya taşındı. Eğitimine San Jose State Üniversitesi'nde devam ederken, Ernst & Young’da güvenlik testçisi olarak çalıştı. 1997 yılında Yahoo!'da altyapı mühendisliği yapmaya başladı. 2009 yılında iPhone'un piyasaya sürülmesinden ilham alarak WhatsApp’ı kurdu.

WhatsApp, başlangıçta popülerlik kazanamadı ancak Apple'ın bildirim özelliğini eklemesiyle büyük bir kullanıcı kitlesine ulaştı. 2014 yılında Facebook tarafından satın alındıktan sonra Koum, WhatsApp'taki hisse satışından büyük kazanç elde etti. 2018 yılında Facebook’tan ayrıldığını duyurdu, ancak unvested stoklarını da aldı.

Koum, hayır işlerine büyük katkılarda bulunmuştur. 2014 yılında The FreeBSD Foundation'a 1 milyon dolar bağışlamış, 2022'de Rusya-Ukrayna savaşında Avrupa Yahudi Derneği’ne 17 milyon dolar bağış yapmıştır. Ayrıca, AIPAC'ın desteklediği Super PAC'lara ve Nikki Haley’nin başkanlık kampanyasına da bağışlarda bulunmuştur.

Koum, Şubat 2023’te, Fransa'nın Cap d'Antibes'de, önceki sahibi Rus oligark Boris Berezovsky olan Château de la Garoupe’u yaklaşık 65 milyon euroya satın aldı. Ayrıca, girişimcilik konusunda kendisini tanımlamak istemediğini belirtmiş ve bu konuda sosyal medyada paylaşımlarda bulunmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Açıklamaları