Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de kadın kurye yaşadığı zorlukları anlattı!

Mersin'de kadın kurye yaşadığı zorlukları anlattı!

Mersin'de 35 yaşındaki Bahar Çiçek, motosikletli kuryelik yaparak geçimini sağlamanın yanı sıra, ev işlerini ve çocuk bakımını da başarıyla yürütüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'de kadın kurye yaşadığı zorlukları anlattı!
KAYNAK: İHA

Mersin'de yaşayan Bahar Çiçek, 35 yaşında bir çocuk annesi olarak, eşinden boşandıktan sonra geçimini sağlamak amacıyla motosikletli kuryelik yapmaya başladı. 

Her gün saat 09.00'da işe başlayan Çiçek, günün 12 saatini motosiklet üzerinde geçirerek ortalama 45 paket dağıtıyor. Kuryelik genellikle erkeklerin tercih ettiği bir sektör olarak bilinse de, Çiçek bu alanda bir kadın olarak dikkat çekiyor. Özverili çalışmasıyla sektördeki zorlukları aşarak başarılı bir performans sergiliyor.

Trafikte zorluklarla karşılaşıyorlar

Çiçek, motosikletli kuryelik yapmanın zorluklarından bahsederek, trafikte hem sözlü hem de fiziksel tacize maruz kaldıklarını ifade ediyor. “Kötü hava şartları nedeniyle yazın çok sıcak, kışın yağmur ve çamur bizi zor durumda bırakıyor. Bir kadın olarak trafikte var olmaktan rahatsız olan insanlar var, bu yüzden tacize maruz kalıyoruz” diyen Çiçek, bu olumsuzluklara rağmen kendilerini korumak için çeşitli yöntemler geliştirdiklerini belirtiyor. Ekipmanlar giyerek kadın olduklarını gizlemeye çalıştıklarını vurguluyor.

Kadın Kuryelere Çifte Görev Yükü

Günde 12 saat çalışan ve haftada bir gün izin yapan Bahar Çiçek, kadın kuryelerin erkek kuryelere göre daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtiyor. “Bir kadın kurye olarak performansımızın her zaman daha iyi olması gerekiyor. Eğer bir hata olursa, bu genellikle ‘kadın kurye olduğu için böyle oldu’ şeklinde eleştiriliyor” diyor. Çiçek, hem işine hem de evine odaklanmak zorunda olduğunu, evin geçimini ve çocuk bakımını da üstlenerek iki görevi birden yürütmenin zorluklarını yaşadığını belirtiyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin Olayında Tutuklu Salim Güran'ın İfadesi Yeniden Alınıyor

Narin Olayında Tutuklu Salim Güran'ın İfadesi Yeniden Alınıyor