Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Depremde kaybettiği eşi ve çocukları için Hatay'da okul yaptırdı

Depremde kaybettiği eşi ve çocukları için Hatay'da okul yaptırdı

Hatay'da depremde hayatını kaybeden eşi ve çocuklarının anısını yaşatmak isteyen Doktor Yılmaz Şahutoğlu tarafından yaptırılan okul törenle açıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremde kaybettiği eşi ve çocukları için Hatay'da okul yaptırdı
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, Türkiye'yi derinden sarsan bir felaket olarak tarihe geçti. Bu depremler sırasında İskenderun ilçesi Piri Reis Mahallesi'nde yer alan Eda Apartmanı da yerle bir olmuştu. Enkazdan çıkarılan 120 kişinin cansız bedeni arasında Dr. Yılmaz Şahutoğlu'nun ikiz çocukları 11 yaşındaki Zeynep ve Deniz ile 44 yaşındaki eşi Cavide Şahutoğlu da bulunuyordu.

okul yaptırma kararı aldı

Bu büyük kayıpların ardından Dr. Şahutoğlu, hayatını kaybeden sevdiklerinin adını yaşatmak amacıyla bir ortaokul yaptırma kararı aldı. Hatay Valiliği'ne yaptığı başvurunun ardından Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu'nun temeli Ocak ayında atıldı.

7 Aylık Çalışma Sonrası Tamamlandı

Yaklaşık 7 ay süren yoğun çalışmaların ardından 570 öğrenci kapasiteli bu modern okul tamamlandı. Son sistem teknoloji ile donatılan okul, yeni eğitim öğretim döneminde afetzede öğrenciler için kapılarını açtı. Piri Reis Mahallesi’nde inşa edilen okul, hem depremden etkilenen ailelere hem de bölge halkına bir umut ışığı oldu.

Açılış Törenine Yoğun Katılım oldu

Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu'nun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve birçok vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depreminin dünya tarihine geçtiğini belirterek, “Bu deprem, hayatımızın her alanında derin izler bıraktı. Ne yazık ki geri getiremeyeceğimiz canlarımız var. Başta Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu olmak üzere, tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni eğitim öğretim döneminin Hatay’ımıza ve tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

"586 Gün Geçti, Acımız Hâlâ Taze"

Açılışta söz alan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, duygusal bir konuşma yaparak yaşadığı büyük acıyı dile getirdi. Şahutoğlu, “Bugün tam 586 gün oldu. 6 Şubat, birçoğumuz için bir doğal afet, ama bizim için bir kıyamet. O gün, hayata tutunduğumuz her şeyimizi kaybettik. Zeynep’im, Deniz’im ve hayatımın anlamı Cavide Şahutoğlu'nu yitirdim. Dünyaya bakış açımı ve tüm değer yargılarımı 1 buçuk dakikada kaybettim. Elbette bizlerle birlikte 11 ilde binlerce vatandaşımız da benzer tarifsiz acıları yaşadı” dedi.

Dr. Şahutoğlu, bu büyük acıya rağmen topluma fayda sağlamak amacıyla bir okul yaptırmaya karar verdiğini belirterek, "Bu okulun inşası, yıkılmış bir şehirde, inşaatın son derece zor olduğu bir dönemde sadece 7 ayda tamamlandı. Bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hatay’a Eğitim Alanında Büyük Katkı

Depremin ardından hayatını kaybeden sevdiklerinin adını taşıyan Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu, Hatay’a büyük bir eğitim yatırımı olarak kazandırıldı. 570 öğrenci kapasiteli bu okul, deprem sonrası toparlanmaya çalışan İskenderun halkı için bir umut oldu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erkan Tan istifa etti! Erkan Tan kimdir?

Erkan Tan istifa etti! Erkan Tan kimdir?