Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Türkiye'nin ilk erkenci nar hasadı Silifke'de başladı

Türkiye'nin ilk erkenci nar hasadı Silifke'de başladı

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın ilk erkenci nar hasadı başladı. Bu yıl 500 ton rekolte bekleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye'nin ilk erkenci nar hasadı Silifke'de başladı
KAYNAK: İHA

Türkiye genelinde ilk erkenci nar hasadı Mersin’in Silifke ilçesinde gerçekleştirildi. Bu yıl hasadın, bir önceki yıla göre yaklaşık 20 gün erken yapıldığı belirtiliyor. Üretici Mustafa Ata, 35 dönümlük bahçesinden wonderful cinsi narın ilk hasadını gerçekleştirerek İstanbul haline gönderdi.

500 Ton Rekolte Beklentisi

Mustafa Ata, bu yıl 200 dönüm araziden toplam 500 ton wonderful nar hasadı yapmayı planladıklarını belirtti. Nar üretiminin, özellikle ova kesimlerinde narenciye ve çeltiğe alternatif olarak dikimi yapılan wonderful narı ile desteklendiğini söyledi. Ata, erken hasadın üreticiler için sevindirici olduğunu ifade etti.

Narlar Avrupa'ya İhraç Ediliyor

Mustafa Ata, dalında kilogramı 30 liradan satılan narların, Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini belirtti. Hollanda, İngiltere ve Polonya gibi ülkeler, Silifke narlarının hedef pazarları arasında yer alıyor. Marketlerde kilogram fiyatının 100 ila 120 lira arasında değiştiğine dikkat çeken Ata, nar yetiştiriciliğine başladıklarını ve Hicaz narına geçiş yapacaklarını duyurdu.

Ata, şu anda 3 yaşındaki nar ağaçlarının ilerleyen yıllarda 5 veya 6 yaşına geldiğinde dönüm başına 6 ton, toplamda ise 150 ton rekolte beklentileri olduğunu ifade etti. Silifke genelinde 200 dönüm bahçede nar yetiştiriciliği yapıldığını belirten Ata, önümüzdeki yıllarda daha yüksek verim almayı umduklarını söyledi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim

Muğla'da zirai ilaç satışına sıkı denetim