Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Taksimetreye yeni zam yolda

Taksimetreye yeni zam yolda

Antalya’da Haziran ayının sonunda taksimetre ücretlerine gelen zam esnafın yarasına merhem olamadı. Seçim dönemi sonrasında akaryakıtın neredeyse iki kat artması, taksimetreye yapılan zammı değersizleştirdi. Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, taksimetreye yeni bir zam gündemimizde dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taksimetreye yeni zam yolda

Seçim dönemi sonrasında enflasyonun artması, döviz kurlarının yükselmesi, alım gücünün düşüklüğü ve vergi oranlarının arttırılması ile mücadele eden yurttaşa bir kötü haberde ulaşım ücretlerinden geldi. Toplu taşıma ve taksi ücretlerine Haziran ayında gelen zamlar sonrası ulaşımın lüks haline geldiği Antalya’da taksimetre ücretleri 22 Haziran’da açılışı 14 TL, kilometre ücreti 18 TL, saat ücreti 72 TL, birim metre (100 metre) 1.80 TL, birim zamanı (1dk) 1.20 TL indi bindi ise 50 TL olmuştu. Taksimetre zammı sonrası akaryakıta arka arkaya zam yapan AKP iktidarı sebebiyle taksici esnafı ve yurttaş büyük bir ekonomik külfet altında kaldı. Yurttaşın taksimetreye daha fazla para ödemesi, esnafında gelen zamlar yüzünden kazancının erimesi konusunda iki tarafta mağdurken Antalya Şoförler Odası, ilçe odaları Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya gelecek. 

DUB_1844

“ÇARESİZ DURUMDAYIZ”

Konuyu değerlendiren Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Biz tüm esnaf arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Çaresiz bir durumdayız. Şaşkınlık yaşıyoruz.  Akaryakıta arka arkaya çok fazla zam geldi. İlçe odaları ile toplantı yapacağız. İlçe odaları taksimetreye zam istiyorlar. Bu hafta içerisinde toplanıp yeni bir yol haritası çizeceğiz. Taksimetreye yeni bir zam gelme olasılığı var. Bayramdan sonra zam yapılmıştı şu an da yeni bir zam gündemimizde. İlçe odaları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüşeceğiz. Taksimetreye zam yapıldı ama akaryakıta 2 kat zam gelmesi yine esnafı kurtarmıyor. Zam çok çabuk şekilde eridi. Çözüm üretmek için çalışıyoruz” dedi.

40 GÜNDE ZAM DEĞERSİZLEŞTİ

Taksimetreye yapılan zammın değersizleştiğini belirten  Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan,22 Haziran’da yapılan zam sonrası, “Şu an için zam yeterli. Yakıt fiyatları artmasa biz zam istemeyiz. Diğer giderlerimiz de arttı. Mecbur kaldık. Zam kararı almak çözüm değil. Esnafımızı da düşünüyoruz” demişti. Yaklaşık 40 gün sonra zammın yetersiz olduğundan yakınan Başkan Alkan, akaryakıt zamlarına ilişkin sübvansiyon desteği gibi özüm önerilerini yineleyerek, yöneticilerin konuya el atmasını talep etti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe iyi başladı

Fenerbahçe iyi başladı