Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Salda Gölü'nde kızıl geyik yavrusunun beslenme anı kamerada

Salda Gölü'nde kızıl geyik yavrusunun beslenme anı kamerada

DKMP projesi kapsamında Salda Gölü çevresine bırakılan kızıl geyiklerin bir yavrusu, annesini emme anı ile bölge halkının ilgisini çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Salda Gölü'nde kızıl geyik yavrusunun beslenme anı kamerada
KAYNAK: İHA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 'Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi' kapsamında, Burdur'daki Salda Gölü çevresine 23 kızıl geyik bırakıldı.

A W265393 04

Bu geyiklerden biri, geçtiğimiz günlerde Eşeler Yaylası'nda yavruladı. Bölgeden geçen bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, yavru kızıl geyiğin annesini emerek beslendiği anlar yer aldı.

A W265393 03

Yavru geyik ve annesinin dokunaklı anları

Görüntülerde, yıllar sonra Salda Gölü çevresinde doğan ilk kızıl geyik yavrusunun sağlıklı bir şekilde büyüdüğü gözlemlendi. Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Eşeler Yaylası'ndan geçerken anne geyik ve yavrusuna rastladı.

A W265393 01

Karataş, anne geyiğe elinden su içirdi ve bu anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde anne geyiğin Sefa Karataş'ın elinden su içmesi ve yavrusunu dikkatle izleyen görüntüsü dikkat çekti. Anne geyik, su içtikten sonra yavrusunun yanına doğru ilerledi ve çıkardığı seslerle adeta teşekkür etti.

A W265393 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erkekler Merve Boluğur'a Neden Dava Açacak?

Erkekler Merve Boluğur'a Neden Dava Açacak?