Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Videolar Yerel Üstün hizmet ödüllü Tülay Baydar Bilgihan Burdur'un ilk kadın valisi

Üstün hizmet ödüllü Tülay Baydar Bilgihan Burdur'un ilk kadın valisi

Burdur Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan atandı. Vali Baydar Bilgihan, Burdur'un ilk kadın valisi oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

18 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Burdur Valiliği’ne İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan getirildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanırken Vali Baydar Bilgihan, Burdur'un ilk kadın valisi oldu. Mevcut Vali Türker Öksüz ise Vali-Mülkiye Başmüfettişi oldu. 

Tülay Baydar Bilgihan'ın atamasına sosyal medyada çok sayıda tebrik gelirken, Tülay Baydar Bilgihan şehrin ilk kadın valisi oldu.

Tülay Baydar Bilgihan Kimdir?

1978 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesinde doğdu. 1998 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdikten sonra 2000 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Kaymakam adayı olarak başladı. Isparta-Yenişar Bademli, Erzurum- Köprüköy, Malatya- Hekimhan, Denizli- Kale ve Babadağ, Kaymakamlığı, Erzincan Vali Yardımcılığı, Yalova-Armutlu Kaymakamlığı, Kayseri - Hacılar Kaymakamlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü ve Kimlik Kartları Daire Başkanlığı'nı, 2017-2022 yılları arasında Ankara-Gölbaşı Kaymakamlığı görevini yürüttü.

SON 2 YILDA BÜYÜK İLERLEME 

26 Ağustos 2022 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığı görevine başladı. 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. İki genel müdür yardımcısı arasında da tek kadın genel müdür yardımcısıydı. 

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim Bilimleri alanındaki yüksek lisans çalışmasını tamamlayan Baydar Bilgihan, 2008 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi'nde ise Avrupa Birliği çalışmaları üzerine yüksek lisans tezini “Çevreci Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü ve AB'deki Demokrasi Açığı Sorunu” adıyla hazırladı.

ÖDÜLLERİ VE ÇALIŞMALARI 

Vali Tülay Baydar Bilgihan, Erzurum’un Köprüköy ilçesinde kız çocuklarının okullaşmasına dönük çalışmaları dolayısıyla 2006 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Şeref Diploması” ödülüne, Gölbaşı ilçesindeki çalışmaları nedeniyle de 2022 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından “Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülüne” layık görüldü.

İyi derece İngilizce bilen Vali Baydar Bilgihan evli ve iki çocuk annesidir.

KADIN SORUNLARINA DUYARLI ÇALIŞMALAR YAPTI

Vali Tülay Baydar Bilgihan'ın önümüzdeki günlerde görevine başlaması bekleniyor. Vali Tülay Baydar Bilgihan, kadın üretiminin desteklenmesi, kadına yönelik şiddet, kız çocuklarının eğitimi ve desteklenmesi konularında çalışma yürütmüştü. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da 10 milyon dolar haraç vermeyince iki işletmeyi böyle kundaklandı

Adana'da 10 milyon dolar haraç vermeyince iki işletmeyi böyle kundaklandı