Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'daki kadın Isparta'da sağlığına bakın nasıl kavuştu

Muğla'daki kadın Isparta'da sağlığına bakın nasıl kavuştu

Muğla'da yaşayan kalp kapakçığı sorunu olan 52 yaşındaki kadın Isparta'ya giderek sağlığına kavuştu. İşte haberin detayı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'daki kadın Isparta'da sağlığına bakın nasıl kavuştu
KAYNAK: İHA

Muğla’da kalp kapakçığı sorunuyla mücadele eden 52 yaşındaki Gül Ünlü, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geldi. Yapılan incelemeler sonucu mitral kapak darlığı teşhisi konan Ünlü, açık kalp ameliyatı yerine kapalı bir yöntem tercih etti. Sağ memesinin altından 4 santimetrelik bir kesik açılarak kalp kapakçığı değiştirilen Ünlü, sağlığına kavuştu. Bu ameliyatın Isparta’da ilk defa yapıldığı belirtildi. Ünlü, ameliyat öncesinde nabzının çok yükseldiğini, sırtında ağrı hissettiğini ve oğlunun Prof. Dr. Şenol Gülmen’i bulduğunu söyledi. “Ameliyattan sonra bir sıkıntım kalmadı, ertesi gün yürüdüm” dedi.

“İman tahtasını kesmedik”

Ünlü’nün ameliyatını yapan Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Gülmen, hastanın mitral kapak darlığı olduğunu ve kapalı ameliyat istediğini anlattı. “Biz normalde sternum dediğimiz, halk arasında iman tahtası denilen kemiği açarak bu ameliyatları gerçekleştiriyoruz ama hastamızın kozmetik kaygısı ve daha iyi iyileşme süreci için kapalı ameliyat yapmaya karar verdik. Sağ memesinin altından 4 santimetrelik bir kesik açtık, kalbin içine girerek hastanın kapağını değiştirdik” dedi.

“Yara izi gözükmüyor, hasta konforlu”

Prof. Dr. Şenol Gülmen, kapalı ameliyatın hastaların iyileşme sürecini hızlandırdığını vurguladı. “Hastamız çok iyi, iman tahtasını kesmediğimiz için ameliyattan sonra ertesi gün ya da sonraki gün yan yatabiliyor, çabuk ayağa kalkabiliyor. Kozmetik kaygısı olan hastalarda yara izi gözükmüyor, meme altında kalıyor ve hasta için bir konfor sağlıyor. Bu ameliyatlar meme altından bypass da yapılabilir ve hastalara daha iyi hizmet verebilmek için ameliyat sayılarını artırmamız gerekiyor. Hastamız da memnun. Biz burada bir ekip olarak çalışıyoruz ve Isparta halkına da bu ekibe güvendiklerini söylemek isterim, çok daha iyi şeyler yapılacak” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersinlileri susuz günler bekliyor

Mersinlileri susuz günler bekliyor