Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da 2025 ata tohumu hazırlıkları başladı! 81 ile ücretsiz dağıtılacak

Muğla'da 2025 ata tohumu hazırlıkları başladı! 81 ile ücretsiz dağıtılacak

Muğla'daki Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, 2025 yılı için ata tohum çalışmalarına hız verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da 2025 ata tohumu hazırlıkları başladı! 81 ile ücretsiz dağıtılacak
KAYNAK: İHA

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi, tarımın kalbi olan Muğla'da üreticilere ve tarımsal üretime destek olmak amacıyla yerel tohum çalışmalarını sürdürüyor. 29 Ekim 2016'da kurulan Türkiye’nin en kapsamlı Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, 'Yerel Tohum Ulusal Güç' sloganıyla ata tohumlarını üretmeye, envanterine almaya ve ülkenin dört bir yanına dağıtmaya devam ediyor.

A W264631 04 Result

Yerel Tohum Merkezi'nin Envanteri Zengin

Yerel Tohum Merkezi'nin envanterinde şu an 980 çeşit ata tohumu bulunuyor. Bu çeşitler arasında sebze tohumlarının yanı sıra orman, kaba yem ve tıbbi aromatik tohumları da yer alıyor. Merkez, bu tohumların üretimini ve dağıtımını titizlikle sürdürüyor.

A W264631 03 Result

2025 Yılı İçin Tohum Hazırlıkları Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gıda Teknikeri Ahmet Babacık, 2025 yılı tohum dağıtımı hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Babacık, 'Yerel tohum merkezi envanterimizde 980 çeşit tohumu koruma altına aldık. Nisan ayında dikmiş olduğumuz fidelerden; tohum çıkarma, yıkama ve kurutma çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların ardından laboratuvarlarımızda çimlenme testi, tohumla taşınabilir hastalık ve zararlı analizleri yapılacak.' dedi.

A W264631 02 Result

Ücretsiz Tohum Dağıtılacak

Babacık, yapılan analizler sonunda sağlıklı tohumların 1 Şubat itibariyle Türkiye’nin 81 iline ücretsiz olarak dağıtılacağını açıkladı. Bu adım, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal üretime olan katkısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Xiaomi akıllı telefon bataryalarında yeni bir çağ açıyor

Xiaomi akıllı telefon bataryalarında yeni bir çağ açıyor