Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel MTSO Meclisi'nden Alata kararı: Statüsü ve lokasyonu korunmalı

MTSO Meclisi'nden Alata kararı: Statüsü ve lokasyonu korunmalı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü'nün mevcut statüsünün ve lokasyonunun korunarak araştırma kapasitesinin artırılması gerektiğini oybirliğiyle onayladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MTSO Meclisi'nden Alata kararı: Statüsü ve lokasyonu korunmalı
KAYNAK: İHA

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis üyeleri, Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü'nün var olan statüsünün ve lokasyonunun korunarak, araştırma kapasitesinin ve fiziksel altyapısının geliştirilmesi gerektiği konusunda ortak görüş bildirdi. Karar, MTSO'nun Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda oybirliğiyle alındı.

Başkan Çakır'dan Alata'ya Destek Çağrısı

MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, toplantıda Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü'nün kent ve ülke tarımı açısından önemine dikkat çekti. Çakır, enstitünün korunması için birlik çağrısında bulunarak, "Alata, doğal bir sit alanıdır ve bu değiştirilemez" ifadelerini kullandı.

Alata'nın Tarihi ve işlevi

Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü'nün 1940'lı yıllardan itibaren tarım ekonomisine katkıda bulunduğunu belirten Çakır, enstitünün meyvecilik, sebzecilik, süs bitkileri, bağcılık gibi birçok alanda araştırmalar yaptığını vurguladı. Çakır, "Alata, Türkiye tarımının temellerinden biridir ve bölgenin ekonomik kalkınmasında kritik rol oynamıştır" dedi.

Alata'nın Korunması ve Geliştirilmesi

MTSO Başkanı Çakır, Alata'nın iklim değişikliği ve diğer zorluklarla başa çıkabilmesi için araştırma ve geliştirme kapasitesinin artırılması gerektiğini belirtti. Çakır, "Alata'nın mevcut statüsü korunmalı ve enstitünün fiziksel altyapısı geliştirilmelidir" dedi.

MTSO Meclisi'nden Ortak Karar alındı

MTSO Meclisi, Alata'nın sit özelliğinin kaldırılmasına ve yapılaşmaya açılmasına karşı çıktı. Meclis, Alata'nın mevcut yerinde korunması ve geliştirilmesini ulusal bir güvenlik meselesi olarak değerlendiriyor. Karar metninde, "Alata'nın statüsü ve lokasyonu korunarak, araştırma kapasitesinin artırılması hayati bir konudur" ifadesine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reddit'te Ne Oldu? Reddit normale döndü mü?

Reddit'te Ne Oldu? Reddit normale döndü mü?