Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de belediyeden tarımsal destekler devam ediyor

Mersin'de belediyeden tarımsal destekler devam ediyor

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Tarımsal Destek Dağıtım Töreni’nde çiftçilere çeşitli yardımlar sağlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'de belediyeden tarımsal destekler devam ediyor
KAYNAK: İHA

Mersin'de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi destekleme amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Kazanlı Mahallesi'nde büyük bir etkinlik düzenlendi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in katılımıyla gerçekleştirilen törende, 3 bin üreticiye sera ipi, bin üreticiye yapışkan tuzak ve 888 narenciye üreticisine 14 bin 170 litre hidrolize protein dağıtımı yapıldı. Ayrıca, Akdeniz Ziraat Odası’na bir adet toprak analiz cihazı hediye edildi.

Hidrolize Protein Desteği

Başkan Vahap Seçer, Kazanlı ve Adanalıoğlu’nun örtü altı sera bölgesi olduğunu belirterek, seracılığa yönelik destekler sunacaklarını duyurdu. Bu yıl ilk kez hidrolize protein desteği vereceklerini ifade eden Seçer, Akdeniz meyve sineği ile mücadelede yapılan katkıların önemini vurguladı. Seçer, desteklerin yalnızca bir başlangıç olduğunu ve tüm kurumların işbirliğiyle bu sorunun çözüleceğini belirtti.

Tarım Destekleri

Başkan Seçer, tarımın ülke için vazgeçilmez olduğunu ve gıda güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Tarıma yapılan desteğin halkın parasıyla gerçekleştirildiğini belirten Seçer, 2024 yılında tarıma toplam 119 milyon lira bütçe ayrıldığını duyurdu. Desteklerin sürekli artarak devam edeceğini ve her bölgeye ayrım yapmadan hizmet götürüleceğini ifade etti.

Tarım Politikaları ve Çiftçiye Destek

Seçer, devletin çiftçilere destek vermesi gerektiğini ve tarım politikalarının istikrarlı olması gerektiğini söyledi. Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması gerektiğini belirten Seçer, çiftçilerin zor durumda olduğunu ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Seçer, ilçe belediyeleri ile uyum ve huzur içinde çalışmanın önemini vurguladı. Çiftçi ve üreticilerin desteklenmesinin önemini belirten Seçer, uyumlu çalışmanın bereket getireceğini ve halkın yararına olacağını ifade etti. Ayrıca, Adanalıoğlu ve Homurlu bölgelerinde kanalizasyon çalışmalarının başladığını duyurdu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Metroda Yabancı Uyruklu Çocuğa Saldıran Kişi Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul'da Metroda Yabancı Uyruklu Çocuğa Saldıran Kişi Adliyeye Sevk Edildi