Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Kan Portakalı için Coğrafi İşaret Tescili alındı

Mersin Kan Portakalı için Coğrafi İşaret Tescili alındı

Mersinden Kadın Kooperatifi, yöresel ürünlerden Mersin Kan Portakalı için coğrafi işaret tescili almayı başardı. İşte detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Kan Portakalı için Coğrafi İşaret Tescili alındı
KAYNAK: İHA

Mersin'in Gülnar ilçesinde faaliyet gösteren Mersinden Kadın Kooperatifi, nesli tükenmekte olan kan portakalı cinsinin coğrafi işaret tescilini alarak büyük bir başarıya imza attı.

2 Yıldır Süren Tescil Çalışmaları Meyvesini Verdi

2020 yılından bu yana Mersin kan portakalının üretimini sürdürmek ve bu değerli meyveyi korumak amacıyla çalışmalar yapan Mersinden Kadın Kooperatifi, Mersinden Markası altında yaş ve kuru portakal satışını gerçekleştirmiş, ayrıca kan portakalı limonatası ve kurutulmuş çay üretmişti. 2022 yılında tescil sürecini başlatan kooperatif, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Prof. Dr. Yavuz Tekeli ve Metro Türkiye ile iş birliği yaparak, 2 yıllık özverili çalışmanın ardından coğrafi işaret tescilini aldı.

Hedef Kan Portakalının Üretimini Canlandırmak

Coğrafi işaret tescilinin ardından Mersinden Kadın Kooperatifi, kan portakalının üretimini teşvik etmeye ve yenilikçi ürünlerle bu meyvenin raflarda daha fazla yer almasını sağlamaya devam edecek. Tescil, hem üreticileri teşvik edecek hem de kan portakalı adının daha geniş bir kitleye duyurulmasına katkı sağlayacak.

Meral Seçer: Coğrafi İşaret Tescili Mersin İçin Hayırlı Olsun

Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, “Mersin kan portakalının coğrafi işaretini aldık. Bu tescil, ürünlerimizin korunması ve hikayesinin sürmesi için büyük önem taşıyor. Coğrafi işaretli ürünler, çevre ve doğanın korunmasına, gastronomiye ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunur. Tescilin Mersin'imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Putin Kuzey Kafkasya Federal Bölgesindeki Çalışma Ziyaretlerini Tamamladı

Putin Kuzey Kafkasya Federal Bölgesindeki Çalışma Ziyaretlerini Tamamladı