Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'ın o mahallesi nüfusunun 10 katı göç aldı

Hatay'ın o mahallesi nüfusunun 10 katı göç aldı

Hatay'ın 800 kişilik bir mahallesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük bir göç aldı. İşte yeni nüfusu...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'ın o mahallesi nüfusunun 10 katı göç aldı
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'da büyük yıkımlar yaşandı ve yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Depremin ardından birçok insan evsiz kaldı ve bazıları şehir dışına, bazıları ise şehir içindeki farklı ilçelere göç etti. Ancak, memleketini terk etmek istemeyen afetzede vatandaşlar, Antakya ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi'ne akın etti. Şenköy'ün deprem öncesi nüfusu 800 iken, bu sayı göçlerle birlikte 8 bine ulaştı.

A W264960 06 Result

Şenköy Mahallesi'nde Nüfus Artışı

Yayladağı ilçesinin en kalabalık mahallesi olan Şenköy, deprem sonrası hızlı bir nüfus artışı yaşadı. Mahalle muhtarı Sait Döş, 'İnşaatların da bitmesinin ardından bu yaz nüfusumuzun 10 bini geçeceğini tahmin ediyorum' dedi. Döş, depremlerin ardından Şenköy'ün en çok göç alan ve en fazla hasar gören mahallelerden biri olduğunu belirtti. 'Depremler sonucunda 63 hasar gören evimiz var ve bunlar yeniden yapılacak. Depremden önce nüfusumuz 850 civarındaydı. Şu an 7 bin 900 civarındayız ve yaz sonuna kadar bu rakamın 10 bini geçmesini bekliyoruz. Mahallede 500’ün üzerinde inşaat yapılıyor. Bu, nüfus artışının açık bir göstergesi.' dedi.

A W264960 03 Result

Yeni Yaşam Alanları ve Altyapı Sorunları

Sait Döş, Şenköy'ün imarlı bir köy olduğunu ve köyün sit alanı olduğunu belirterek, 'İnsanlar imarlı arazilerde yeniden yapılanmaya başladılar. Bu durum zaman zaman aksaklıklara neden oluyor. Mahallemizin yolları, altyapıları ve üst yapıları yetersiz kalıyor. Yeni yollara ve içme suyu altyapısına ihtiyaç var' şeklinde konuştu.

A W264960 07 Result

İnşaat ve Yoğunluk Artışı

Depremler sonrası Şenköy Mahallesi'ne taşınan Mehmet Melekoğlu, 'Buraya sığındık ve nüfusun çok arttığını gözlemliyoruz. İlk zamanlarda 1-2 ay içinde 260 inşaat vardı. Şu an inşaat sayısının binleri geçtiğini düşünüyorum' dedi. Melekoğlu, bölgedeki inşaatların hızla devam ettiğini ve yerleşim alanlarının hızla büyüdüğünü ifade etti.

A W264960 02 Result

A W264960 09 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Yazarlar Birliği Kurucusu D. Mehmet Doğan Hayatını Kaybetti

Türkiye Yazarlar Birliği Kurucusu D. Mehmet Doğan Hayatını Kaybetti