Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Batı Afrika’da Şiddetli Yağışlar ve Seller Nedeniyle 1 Milyon Kişi Evini Terk Etti

Batı Afrika’da Şiddetli Yağışlar ve Seller Nedeniyle 1 Milyon Kişi Evini Terk Etti

Mali, Nijer ve Nijerya’da şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle yaklaşık 1 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çocukları Kurtarın örgütü, sellerin çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve gıda sıkıntısı ile salgın hastalık riskinin arttığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Batı Afrika’da Şiddetli Yağışlar ve Seller Nedeniyle 1 Milyon Kişi Evini Terk Etti

Afrika’nın batısında etkili olan şiddetli yağışlar, bölgedeki birçok ülkede büyük felaketlere neden oldu. Uluslararası kuruluş Save The Children’ın açıklamasına göre, özellikle Mali, Nijerya ve Nijer’de yaşanan seller nedeniyle yaklaşık 1 milyon kişi evlerini terk ederek göç etmek zorunda kaldı.

Çocuklar Üzerindeki Etkiler

Açıklamada, yüz binlerce çocuğun bu felaketten ciddi şekilde etkilendiği ve birçok bölgede gıda sorunu ile salgın hastalık riskinin arttığına dikkat çekildi. Aşırı yağışlar, yerleşim alanlarında altyapının zarar görmesine, tarım arazilerinin yok olmasına ve insanların temel ihtiyaçlara erişiminde ciddi sıkıntılara yol açtı.

460’tan Fazla Can Kaybı

Şiddetli yağışlar ve seller, Mali, Nijerya ve Nijer’de 460'tan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bölgedeki seller sadece Batı Afrika’yı değil, aynı zamanda Etiyopya gibi ülkeleri de etkileyerek can kayıplarına ve zorunlu göçlere yol açtı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan'dan flaş açıklama! 'Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?'

Erdoğan'dan flaş açıklama! 'Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?'