Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay’da depremzedelerden sel isyanı! Kalıcı konut istiyoruz

Hatay’da depremzedelerden sel isyanı! Kalıcı konut istiyoruz

Hatay’da 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra birde sel vurdu. Depremzedeler isyan ederek kalıcı konut istediler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay’da depremzedelerden sel isyanı! Kalıcı konut istiyoruz

Evrensel'den Volkan Pekal'ın haberine göre, Hatay’da 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra hala barınma ve altyapı sorunları devam ediyor. Dün akşam yağan şiddetli yağmur sonrası AFAD’ın kurduğu konteyner kentler, çadırlarda kalan depremzedeler ve sahra hastanesi suyla doldu. Defne ilçesinin Çekmece Mahallesi’nde çadır ve konteynerlerde yaşayan depremzedeler, kalıcı konut istediklerini dile getirdiler.

“ÇOCUKLAR DEPREM OLACAK DİYE KORKUYOR”

Konteyner kentlere gitmeyi reddedip evinin yanında çadırda kalan Işkın Bayram, deprem günü de yağmur ve gök gürültüsü olduğunu hatırlatarak, aynı korkuyu tekrar yaşadıklarını söyledi.

 Bayram, “Çocuklar korkuyor. ‘Anne deprem olacak mı’ diye soruyorlar. Sabaha kadar uyuyamadık” dedi. Engelli çocuğu olan Bayram, çadırda yaşamanın zorluklarını anlattı.

Bayram, “Her yer toz veya çamur. Engelli çocuğum sandalyeye bağlı. Burada doktor da bulamıyoruz. Tedavisi aksamış durumda. Çocuklarımız için bir şeyler yapsınlar. Servis, hijyen ve su sorunlarını çözsünler” dedi.

“SABAHA KADAR SUYU TEMİZLEDİK”

Yağmurda ıslanan eşyalarını temizlemekle uğraştıklarını belirten Bayram, çocukların okul ihtiyaçlarının da karşılanmasını istedi. Bayram, “Bazı okullara servis veriliyor. Bizim okula verilmiyor. Bunlar da öğrenci. Bu şartlarda nasıl ders çalışacaklar” dedi.

“KENTİMİZİ TERK ETMEYECEĞİZ”

Su baskınları sonrası Hatay Deprem Dayanışması ve Çekmece halkı, kalıcı konut talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Hatay Barosu, İnsan Hakları Derneği Hatay Şubesi, Afet Yönetimi Dayanışma Derneği ve HDK Sağlık Meclisi de destek verdi. Hatay Deprem Dayanışması adına konuşan Hülya Kavuk, 8 aydır barınma koşullarının sağlanmadığını, çadır ve konteynerlerde yaşayanların su baskınlarına maruz kaldığını söyledi.

Kalıcı konutların bir an önce yapılmasını istediklerini ifade eden Kavuk, sorunların görmezden gelinerek Hataylıların gitmeye zorlandığını belirtti. Kavuk, “Biz kentimiz yeniden inşa edilene kadar terk etmeyeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da düğünde damata tepki toplayan çocuk hareketi

Adana'da düğünde damata tepki toplayan çocuk hareketi