Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay Arsuz'da halhalı zeytin hasadı yüz güldürdü

Hatay Arsuz'da halhalı zeytin hasadı yüz güldürdü

Depremin etkilediği Hatay'ın Arsuz ilçesinde, sofralık halhalı zeytin hasadına başlandı. Zeytinler kırım işlemi sonrası bakın ne kadara satılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hatay Arsuz'da halhalı zeytin hasadı yüz güldürdü
KAYNAK: İHA

Türkiye’nin en bereketli topraklarından biri olan Hatay, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Bölgenin önemli tarım ürünlerinden biri olan halhalı zeytin, Arsuz ilçesine bağlı Kurtbağı Mahallesi'nde hasat edilmeye başlandı.

Asırlık zeytin ağaçlarından toplanan zeytinler, bölge halkına ekonomik anlamda büyük bir destek sağlıyor. Depremin ardından tekrar hayata tutunmaya çalışan mahalle sakinlerinden Sezer Kala, ailesiyle birlikte 30 dönümlük arazide zeytin üretimine devam ediyor.

Mahsul Verimli, Kalibre Mükemmel

Hasat süreci hakkında bilgi veren Sezer Kala, bu yıl mahsulün oldukça verimli olduğunu belirtti. “Ağustos ayının gelmesiyle birlikte halhalı zeytininin hasadına başladık. Kasım ve Aralık aylarına kadar bu süreç devam ediyor. Sabah erken saatlerde başlayıp, sıcaklık nedeniyle öğle saatlerinde hasadı bitiriyoruz,” diyen Kala, zeytinin kalite ve kalibresinden oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Üretim Sürecii anlattı

Zeytinleri özenle topladıktan sonra çeşitli sınıflandırma ve kırım işlemlerine tabi tuttuklarını belirten Sezer Kala, “Topladığımız zeytinleri eve götürüp, elekten geçirerek sınıflandırıyoruz. Alıcının talebine göre çeşitli boyutlardaki bidonlara kırım işlemi yapıyoruz. Şu an zeytinin kilogram fiyatı 70 TL’den alıcı buluyor,” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Adana Demirspor'u Deplasmanda Farklı Mağlup Etti

Galatasaray Adana Demirspor'u Deplasmanda Farklı Mağlup Etti