Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Finike Belediyesi ’de Gastronomi Festivali’nde

Finike Belediyesi ’de Gastronomi Festivali’nde

Yerel gıdaya ve sürdürülebilir tarıma sahip çıkmanın önemini vurgulamak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Antalya’dan Dünyaya” sloganıyla düzenlenen I. Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali açılış töreni, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ev sahipliğinde, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İlçe Belediye Başkanları, Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, Oda Başkanları, STK ve Dernek Başkanları, yurt içi ve yurt dışından ünlü şefler ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Finike Belediyesi ’de Gastronomi Festivali’nde

Sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yerel ürünlerin desteklenmesi temasıyla, Antalya Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen I. Uluslararası Food Fest Antalya açılış töreninde konuşmalarını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Denizi, doğası, mavisi, yeşili ve benzersiz güzellikleriyle dünyanın göz bebeği, turizmin ve tarımın başkenti olan Antalya’mızın, kültür ve sanatın da başkenti olması yolunda hedeflerimizi tek tek gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Uluslararası Gastronomi Festivalimizde şehrimizin Akdeniz lezzetlerini, Anadolu mutfağı ile harmanlayarak mutfak kültürümüzü  dünya arenasında hak ettiği noktaya getirmek için önemli bir adım atıyoruz. Antalya’dan Dünya’ya temasıyla düzenlediğimiz Uluslararası Gastronomi Festivali’nde dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Mişelin yıldızlı şeflerimizi, gurmelerimizi, gastronomi ve turizm yazarlarımızı, sektörün farklı alanlarındaki profesyonellerimizi, yeme içme sektöründeki değerli işletmecileri Antalya’mızda buluşturuyoruz. Şehrimize kazandırdığımız uluslararası gastronomi festivali ile ülke ekonomisine, turizme ve üretime katma değer sağlıyoruz” dedi.

“MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYORUZ”


Birçok kurum ve kuruluş ile özel işletmelerin stant açtığı festivalde, Finike Belediyesi tarafından açılan stantta coğrafi işaretli Finike Portakalı, Portakal Çiçeği Kolonyası, Finike portakalından üretilen portakal suyu, beyaz limondan üretilen limonata, Turunç Reçeli, Ernez Balı ve Finike Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde üretilen portakallı ve bergamotlu kurabiyeler tanıtıldı. Finike’nin yerel mahsulleri hakkında bilgi aktaran Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, “Finike Belediyesi olarak Antalya Gastronomi Festivalindeyiz. Sosyal Tesislerimizde ürettiğimiz bergamotlu ve portakallı kurabiyelerimiz, limonatamız ve coğrafi tescilli portakalımızdan ürettiğimiz portakal suyumuz ile misafirlerimizi bekliyoruz. Standımızda çok çeşitli reçellerimiz ve Ernez balımız da mevcut. Bu güzel organizasyon için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyoruz. Tüm hemşerilerimizi Finike Belediyesi standımıza bekliyoruz.” dedi.  

Finike Tarhanası Hediye Edildi

Festivalin ikinci günü (24 Eylül Cumartesi), Finike tarhanası ile ilgili workshop düzenlenerek Finike tarhanasının özellikleri ve tarhana üretiminin püf noktaları anlatıldı. Sahnede üretilen Finike tarhanası, ufalama ve paketleme işlemleri ardından misafirlere hediye edildi. Festivalin son günü (25 Eylül Pazar) ise, İpek Kozasından Portakal Çiçeği Broşu Yapımı etkinliğinin yanı sıra gün boyunca ünlü şefler Danilo Zana, Joe Barza, Tuncay Gülcü, Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu, Jaime David Rodriguez Camacho, Pere Planagumà Sala, Elif Korkmazel, Türev Uludağ ile workshop’lar düzenlenecek.  Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez’de drag rüzgarı

Kepez’de drag rüzgarı