Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Fethiye'de 350 kişilik sitede tapu ve elektrik krizi! Kooperatif üyeleri eylem yaptı

Fethiye'de 350 kişilik sitede tapu ve elektrik krizi! Kooperatif üyeleri eylem yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Hasdeniz Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, tapu problemleri ve riskli yapı belgesiyle evlerinden çıkarılmak istenince eylem yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye'de 350 kişilik sitede tapu ve elektrik krizi! Kooperatif üyeleri eylem yaptı
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Karaçulha Mahallesi'nde yer alan Hasdeniz Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, 22 yıldır tapularının verilmediğini belirterek eylem yaptı. Üyeler, evlerine “riskli yapı” belgesi verilmesi ve elektriğin kesilmesi durumunda mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

Tapu Sorunu ve Riskli Yapı Belgesi

Kooperatif üyeleri, mal sahibinin uzun yıllardır çeşitli bahanelerle tapuları vermediğini iddia ediyor. Üyelere ait binalara “riskli yapı” belgesi verilmiş olup, elektrik dağıtım şirketinin bu belgeye dayanarak elektrikleri kesmeyi planladığı belirtildi. Elektrik kesintisi kararının mahkeme süreci devam ederken alınmasının adaletsiz olduğunu vurgulayan site sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.

Elektrik Kesintisi

2002 yılında tamamlanan Hasdeniz Konut Yapı Kooperatifi'nde yer alan 80 dairedeki 350 kişinin elektriği, yarın kesilmesi planlanıyor. Kooperatif Başkanı Bayram Boğa, elektriksiz kalacak 350 kişinin barınma sorunu yaşayacağını belirterek, özellikle diyalize bağlı hastalar için bu durumun daha da kritik olduğunu söyledi.

'Adaletsizlik' İddiaları

Kooperatif üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Onur Pehlivan aracılığıyla, mal sahibine ait 28 dairenin de kooperatif üyeleri tarafından yapıldığını ve arsa sahibinin bu dairelerden 8'ini sattığını öne sürdü. Bu durumun kooperatif üyeleri arasında adaletsizlik yarattığını belirten Pehlivan, hukuki sürecin uzun yıllardır devam ettiğini ifade etti.

Kooperatif avukatı Ramazan Yıldırım, binaların Fethiye'nin en sağlam zeminlerinden birinde olduğunu ve yapılan güçlendirme çalışmalarıyla “riskli yapı” raporlarının düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım, binaların güçlendirilmesine rağmen mal sahibinin bu çalışmaya yanaşmadığını ve site sakinlerinin ciddi sıkıntılar yaşadığını vurguladı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sanatı dolandırıcılığa alet ettiler! Mağdur sayısı 800'e ulaştı

Sanatı dolandırıcılığa alet ettiler! Mağdur sayısı 800'e ulaştı