Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Depremzede oda başkanları mücbir sebep şartsız uzatılmasını istedi

Depremzede oda başkanları mücbir sebep şartsız uzatılmasını istedi

6 Ağustos'ta yaşanan depremler sonucunda zarar gören şehirlerin Ticaret ve Sanayi Odaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Zararın en kısa sürede giderilmesi için destek talebinde bulundular.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremzede oda başkanları mücbir sebep şartsız uzatılmasını istedi
KAYNAK: İHA

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep İslahiye ile Nurdağı ilçelerindeki Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları, 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaptı.

Adıyaman’da bir otelde düzenlenen geniş katılımlı basın toplantısında, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu ve diğer şehirlerin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, depremin etkilediği bölgelerde mücbir sebep halinin uzatılmasını talep etti. Toplantıya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ile diğer yetkililer katıldı.

'Deprem Yaralarının Sarılması İçin Destek Şart'

Başkan Mehmet Torunoğlu, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan yıkımın uzun yıllar unutulmayacak olduğunu belirtti. Deprem yaralarının en kısa zamanda sarılması için hükümetten destek beklediklerini ifade eden Torunoğlu, 'Şartlar normale dönene kadar mücbir sebep süresinin uzatılması gerekmektedir' dedi. Torunoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan mücbir sebep halinin uzatılmasına ilişkin şartların kafa karışıklığına yol açtığını belirtti.

'Yeni Sosyal ve Ekonomik Sorunlara Çözüm Üretilmeli'

Deprem bölgesindeki sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Torunoğlu, deprem illerine özel teşvik düzenlemeleri ve finansman paketlerinin hayata geçirilmesini talep etti. Küçük esnaf ve serbest meslek erbaplarına yeni finansman paketleri sağlanması gerektiğini belirten Torunoğlu, ayrıca SGK ve BAĞKUR prim muafiyeti ve personel istihdam desteği gibi talepleri de dile getirdi.

'Mali Destekler ve Vergi Düzenlemeleri Şart'

Toplantıda, deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik enflasyon düzeltmesi uygulamasının ve kredi faiz oranlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, KDV iade süreçlerinin hızlandırılması ve zayi belgesi müracaatlarına ek süre verilmesi gerektiği vurgulandı. Deprem nedeniyle araçları hurdaya ayrılan vatandaşlar için ÖTV ve KDV indirimi uygulanması önerildi.

'İnşaat Sektöründe Destek ve Mali Yükümlülüklerde İndirim Talebi'

İnşaat sektöründeki maliyet artışlarının SGK prim muafiyeti ile desteklenmesi gerektiğini belirten başkanlar, Damga Vergisi, Emlak Vergisi ve diğer mali yükümlülüklerin belli bir süre alınmaması veya indirimli uygulanmasını talep etti. Ayrıca, deprem illerindeki mükellefler için amortisman oranlarının yüzde 50 artırımlı uygulanması gerektiği ifade edildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okan Buruk'tan Galatasaray açıklaması! Bizim için avantaj

Okan Buruk'tan Galatasaray açıklaması! Bizim için avantaj