Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Bodrum'da 150 tekne ve bin 500 yarışçı denize yelken açtı

Bodrum'da 150 tekne ve bin 500 yarışçı denize yelken açtı

Bu yıl 35. kez düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup için yarışçılar Bodrum-Bodrum etabıyla denize yelken açtı. Yarışta 150 tekne ve bin 500'den fala yarışçı rüzgarla buluştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum'da 150 tekne ve bin 500 yarışçı denize yelken açtı
KAYNAK: İHA

Bu yıl 35. kez düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup yarışları muhteşem bir başlangıçla Bodrum'da gerçekleşti. Yelken tutkunları etkinlikte 150'den fazla teknenin ve 1500'den fazla yarışçının yer aldığı büyük bir katılım sağladı.

Yarışların başlaması öncesinde Bodrum-Bodrum etabı için bir anma töreni düzenlendi. Protokol teknesinden denize atılan çelenklerle, denizde hayatını kaybedenler anıldı. Bu duygusal an sırasında, yarışçılar ve izleyiciler için görsel bir şölen sunuldu. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve diğer protokol üyeleri, denizde yaşamını yitirenler anısına çelenk bıraktılar. Ege Denizi'nin berrak mavi sularıyla gökyüzünün turkuaz mavisi buluştuğu bu etkinlikte, yelkenler rüzgarın dansıyla dalgalara karıştı. Deneyimli yarışçılar ve yeni yetenekler, denizin zorlu koşullarına karşı cesaret, beceri ve stratejiyi bir araya getirerek mücadele ettiler.

yelken

Maximiles Black The Bodrum Cup, sadece bir yarış etkinliği olmanın ötesinde, katılımcılarına ve ziyaretçilerine unutulmaz anılar ve deneyimler sunuyor. Etkinliğin ilerleyen günlerinde, farklı sınıflar ve kategorilerde gerçekleşecek olan heyecanlı yarışlar, Candan Erçetin ve Senfoni Orkestrası konseri ile sona erecek. Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla başlayan bu yarış, Selanik'ten başlayarak İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda sona ermişti. Yelkenli tekneler daha sonra rotalarını Bodrum'a çevirerek bu güzel etkinliğin başlamasına vesile oldular. Bodrum Cup'ın 35. yılında, yelken dünyasının önemli isimleri ve genç yetenekler bir araya geldi.

tenee

Bodrum Cup'ın Onursal Başkanı Erman Aras, bu özel yarış etkinliği hakkında konuşurken duygusal anlar yaşadıklarını ve Cumhuriyet'in değerlerine vurgu yapmak istediklerini belirtti. 35 gün süren yolculukları boyunca Selanik'ten başlayarak Dolmabahçe'ye kadar uzanan bir rotada çeşitli anma törenleri düzenlediler. Bu etkinliklerin ardından Bodrum'a ulaşarak yarışlara başladılar. Bodrum Cup, yerli ve yabancı yarışçıların katılımıyla büyük bir heyecan ve rekabetin yaşandığı unutulmaz bir etkinlik olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya Üniversitesi'nde LÖSEV Topluluğu

Alanya Üniversitesi'nde LÖSEV Topluluğu