Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel “Alevi Açılımı inkar projesidir”

“Alevi Açılımı inkar projesidir”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan, AKP iktidarının ‘Alevi Açılımı’ adı altında yaptığı çalışmaların yeni bir inkar ve asimilasyon anlamına geldiğini söyledi. Arslan, “yeni asimilasyon araçlarını devreye sokmakta fütursuzca

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Alevi Açılımı inkar projesidir”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan, AKP iktidarının ‘Alevi Açılımı’ adı altında yaptığı çalışmaların yeni bir inkar ve asimilasyon anlamına geldiğini söyledi. Arslan, “yeni asimilasyon araçlarını devreye sokmakta fütursuzca davranın hükümeti uyarıyoruz” dedi.

 

Antalya Alevi Bileşenleri, Erzincan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Öğretmen Hasan Sınırtaş’ın hafta gözaltına alınması ve tutuklanmasını basın toplantısı ile protesto etti.

 

Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi’nde basın açıklamasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan,’’ Hasan Sınırtaş, yoldaşımız, canımız dernek faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar gerekçe gösterilerek, göstermelik bir iddianame ile tutuklanmıştır. Özgün Alevi öğretisi ileri bir kuşağa aktarma çabası içinde olan, toplumumuzun eşit yurttaşlık hakkını savunan bu yoldaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz’’dedi.

 

HÜKÜMETİ UYARIYORUZ

 

 Devletin ve hükümetin Alevi açılımı adında yaptığı çalışmaların aslında yeni bir inkar ve asimilasyon anlamına geldiğini ve tutuklama olayında tekrardan ortaya çıktığını söyleyen Arslan,’’ Yeni asimilasyon araçlarını devreye sokmakta fütursuzca davranan hükümeti uyarız. Yoldaşımız derhal serbest bırakılsın’’dedi.(Deniz TOPKAYA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akseki’de 30 yıllıksu sorunu çözüldü

Akseki’de 30 yıllıksu sorunu çözüldü