Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da sulama kanallarında boğulma riskine karşı ipli önlem

Adana'da sulama kanallarında boğulma riskine karşı ipli önlem

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki gençler sulama kanalında boğulma riskini azaltmak amacıyla, kanal kenarlarına ip bağlayarak yüzüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'da sulama kanallarında boğulma riskine karşı ipli önlem
KAYNAK: İHA

Adana'da boğulma vakalarına karşı alınan önlemler arasında gençlerin, sulama kanallarının kenarlarına bağladıkları iplerle güvenli bir şekilde yüzmeleri dikkat çekiyor. Sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyen gençler, kanalda yüzerek hem eğleniyor hem de güvenliği ön planda tutuyor.

İpli Önlem

Yüreğir ilçesinde bulunan bir sulama kanalında, gençler boğulma riskine karşı ipli önlem alarak yüzüyor. Kanalın kenarına çeşitli aralıklarla bağlanan ipler, gençlerin yüzme sırasında güvenli bir şekilde kanaldan çıkmalarına yardımcı oluyor. Gençler, köprüden kanala atladıktan sonra kendilerini akıntıya bırakıyor ve belirledikleri noktalarda bağlı olan ipleri tutarak sudan çıkıyor.

"10 Metre Başına Bir İp" Uygulaması

Kanal kenarlarına ip bağlayan gençlerden Ramazan Kurt, uygulamanın detaylarını şöyle açıkladı: "Sıcak, yüzüyoruz. Buraya ipler bağladık. Biz yüzmeyi biliyoruz, istediğimiz yere kadar gidebiliyoruz ancak küçük kardeşlerimiz var. Onlar için ipler bağlıyoruz. Hem güvenlik amacıyla hem de eğlence amacıyla. Sıcakta her gün gelip yüzüyoruz."

Kurt, yaklaşık 10 metre başına bir ip bağladıklarını belirterek, "Akıntıya kapılan olursa, gidebildiği yere kadar o iplere tutunarak çıkabiliyor. Ortalarda herhangi bir tutunma güvencesi yok, bu yüzden akıntıya kapılarak boğulabiliyorlar" dedi.

Kanalda sürekli olarak yüzdüklerini anlatan çocuklardan İsa Uygun ve Emrullah Gökkuşu, boğulmaktan korkmadıklarını ve sıcakta yüzerek serinlediklerini ifade etti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Direksiyon Hâkimiyetini Kaybeden Aracın Başına Gelmeyen Kalmadı

Antalya'da Direksiyon Hâkimiyetini Kaybeden Aracın Başına Gelmeyen Kalmadı