Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel 200 milyon liralık Şakirpaşa Alt Geçidi’nin açılışı gerçekleştirildi

200 milyon liralık Şakirpaşa Alt Geçidi’nin açılışı gerçekleştirildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, D-400 karayolu üzerinde ikinci alt geçidi olan Şakirpaşa Alt Geçidi'ni Adanalıların hizmetine sundu. Şakirpaşa Alt Geçidi'nin maliyeti yaklaşık 200 milyon lira olarak açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
200 milyon liralık  Şakirpaşa Alt Geçidi’nin açılışı gerçekleştirildi
KAYNAK: İHA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, D-400 karayolu üzerinde ikinci alt geçidi olan Şakirpaşa Alt Geçidi'ni Adanalıların hizmetine sundu. Şakirpaşa Alt Geçidi'nin maliyeti yaklaşık 200 milyon lira olarak açıklandı.

Açılış törenine yaklaşık 15 bin Adanalı katıldı ve etkinlik Sabahat Akkiraz konseriyle taçlandırıldı. Açılışa, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, oda başkanları, siyasiler, muhtarlar, konuklar ve Adanalılar katıldı. Adanalılar, bu coşkulu açılışa Cumhuriyet'in 100. Kuruluş Yıldönümü bayram sevincini de ekledi ve Başkan Karalar'a sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Zeydan Karalar, yaptıkları sözü yerine getirerek D-400 karayolu üzerindeki ilk iki alt geçidi inşa ettiklerini ve Kasım sonunda Türkmenbaşı Alt Geçidi'ni de açacaklarını belirtti. Ayrıca otoban girişindeki trafik sorununu çözmek için bir başka alt geçit yapacaklarını ve ilerleyen dönemlerde de D-400 karayolu üzerinde iki yeni alt geçit yapmayı planladıklarını ifade etti. Bu sayede D-400'ün daha kullanışlı hale geleceğini ve trafik sorununun önemli ölçüde azalacağını belirtti.

AW068097_03

2 milyon 600 bin tona yakın asfalt rekoruna imza attılar

Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni ağır bir borç yükü altında devraldıklarını, ancak 2 milyon 600 bin tona yakın asfalt dökerek bir rekora imza attıklarını ifade etti. Ayrıca kentteki çok sayıda yolu yenilediklerini, kreş sayısını artırdıklarını, otobüs filosunu yenilediklerini ve iş makinesi sayısını artırdıklarını vurguladı. Başkan Karalar, bunları sadece kendi gelirleriyle gerçekleştirdiklerini, borçlanmaya ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Aynı zamanda Adana'nın gelirini artırdıklarını ve tasarruf sağladıklarını, böylece kentte birçok işi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin borçların 4 katı geliri olduğunu ifade eden Karalar, 2024 bütçesinin borcun 4 katı kadar olduğunu ve Adana'nın önünün açıldığını belirtti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Şakirpaşa Alt Geçidi'nin trafiği rahatlatmada büyük fayda sağlayacağını belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise Şakirpaşa Alt Geçidi'nin Adana'nın trafik sorununu azaltacak önemli bir hizmet olduğunu ifade etti ve Başkan Zeydan Karalar'ın hizmetlerin devam edeceğine inandığını söyledi.

Açılış töreninin ardından muhtarlar, Başkan Zeydan Karalar'a hizmetlerinden dolayı çiçek verdi ve Şakirpaşa Alt Geçidi resmi olarak açıldı. Açılışın ardından Adanalılar, Sabahat Akkiraz'ın türkülerini dinledi.

AW068097_01

AW068097_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana’da operasyon: Silah etil alkol ve kaçak alkol ele geçirildi

Adana’da operasyon: Silah etil alkol ve kaçak alkol ele geçirildi